Haninge vann SM-guld i innebandy

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Haninge är svenska mästare 2001 i innebandy.

Med en övertygande 6-3-seger över Warberg tog man sitt tredje raka SM-guld på fredagskvällen.

- Det känns helt enormt, jag är alldeles rörd! Jag är så stolt över det här gänget, sade matchvinnaren Jonathan Kronstrand som satte det mycket viktiga 5-3-målet.

Det var inget snack om vilket lag som blev välförtjänta svenska mästare. Haninge var det bättre laget även i den fjärde SM-finalen. Laget fick en kanonstart genom mål av Michael Östlund i numerärt överläge och Niclas Johansson. 2-0-ledning efter halva perioden kändes betryggande även om Stefan Pettersson reducerade fyra minuter innan första periodvilan.

Mittperioden slutade mållös och var ganska ryckig - mycket tack vare en del utvisningar. Jonathan Kronstrand fick sätta sig på botbänken efter åtta minuters spel, och det var Warbergs stora chans att komma in i matchen.

Men Mårten Blixt i Haninge målet storspelade.

Haninge gjorde på nytt ett ryck i den tredje perioden, när 1-2 plötsligt blev 1-4. Då stod matchuret på 4.41.

Warberg hämtade upp till 3-4 innan Kronstrand gick in och avgjorde.

- Jag fick ett perfekt utkast av Mårten Blixt och lade in den med en backhand, det har blivit några såna mål under säsongen, jublade matchhjälten.

Innan full tid fick Hannu Korhonen fastställa slutresultatet bakom en maktlös Stefan Mattsson. Warbergsmålvakten som spelat med smärtor i knäna hela slutspelet gav efter matchen bort sin målvaktsutrustning till några unga fans.

Mycket tyder på att Mattsson har gjort sin sista innebandymatch.

- Jag får ta ett par dagar och fundera över framtiden, sade han efter förlusten.

TT