Krajnc fråntas sin VM-titel?

Svenske världsmästaren i nytt bråk: De vill sätta dit mig

SPORTBLADET

Armand Krajnc, Sveriges ende världsmästare i professionell boxning, har hamnat i en mardröm.

- När jag var ung drömde jag om att bli världsmästare. Nu när jag är det sitter jag fast mitt i skiten. Toppsport i dag handlar bara om politik, pengar och smutsigt spel, säger han.

Bakgrunden är den uteblivna matchen mot Paolo Roberto. Armand Krajnc, som satte sin WBO-titel i mellanvikt på spel och därmed var den som hade något att förlora, var aldrig nöjd med ersättningen han lovades. Att han till slut ändå backade ur berodde mer på en skadad vad som inte ville läka.

Tyska stallet offrar stjärnan

Men Krajncs tyska stall surnade till. Risken är nu att Universum offrar sin svenske mästare i ett spel som handlar om betydligt större matcher och inkomstmöjligheter för tyskarna.

- Nästa lördag bestäms vem jag måste försvara min titel mot i ett obligatoriskt försvar som ska ske före 7 juli. Jag tror att man vill att jag ska möta engelsmannen Harry Simon som är WBO-världsmästare i supermellanvikt.

- Två mästare i olika viktklasser kan egentligen inte mötas i obligatoriskt försvar. Dom vill helt enkelt sätta dit mig. Vinner Simon hamnar Universum i en bättre sits och kan deala med Simons stall om en match mellan Lennox Lewis och Wladimir Klitschko, säger Armand Krajnc.

I det perspektivet är mötet Krajnc-Paolo Roberto värt mindre än ingenting.

Blir det Harry Simon som Armand Krajnc tvingas att möta är risken dessutom att matchen skjuts till september.

- Jag måste ju få en match snart men allting är möjligt. Det är ett fult spel alltihop. Det finns regler men egentligen finns det inga.

Morgens Palle vill ta över svensken

I september går Armand Krajnc kontrakt med Universum ut. Det innebär inte att han är fri att gå till ett annat boxningsstall. Vill det tyska stallet behålla honom har det optionsrätt som binder Krajnc till en fortsättning.

Danske promotorn Mogens Palle är intresserad av att få över Krajnc till sitt stall och Armand är intresserad.

- Man måste lyssna på allt. För mig är Skandinavien den bästa platsen att boxas på. Om folket vill se mig och Paolo Roberto boxas ska dom naturligtvis få se oss mot varandra i ringen. Allting handlar ju om det. Marketing. Show, säger Armand Krajnc.

Blev ny världsmästare 1999

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM