Tommy Salo utslagen ur Stanley Cup

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Förlust, 1-3, och Edmontons och Tommy Salos Stanley Cup-äventyr är över för den här gången.

  Men sätter sig den svenske målvakten på flygplanet till Tyskland och hockey-VM?

  - Jag är intresserad av att ställa upp om jag vet att jag blir förstemålvakt, har Salo tidigare sagt.

 Edmonton har varit med om det förut, närmare bestämt tre gånger. Natten till söndag svensk tid var det dags igen. På hemmaplan blev det förlust 1-3 mot Dallas och därmed är "The Stars" vidare till andra omgången efter 4-2 i matcher.

  För Edmonton Oilers levde hoppet om en sjunde och avgörande match efter att Ryan Smyth gett laget ledningen med 1-0. I tredje perioden klev Dallas stjärnor fram. Brett Hull kvitterade, Joe Nieuwendyk, som missat tre matcher på grund av en knäskada, gav bortalaget ledningen genom ett handledsskott mellan benen på Tommy Salo.

  Med en minut kvar av matchen lämnade Salo kassen men kvitteringen uteblev, istället gjorde Mike Modano 3-1.

Utslagna igen

  För Tommy Salo och Edmonton betydde förlusten att man för fjärde året i rad är utslagna ur Stanley Cup-slutspelet av Dallas.

  Tommy Salo har tidigare sagt sig vilja spela i VM under förbehåll att han blir förstamålvakt.

  - Säsongen har varit lång och jag har spelat mycket, så om jag ska kasta mig på flyget till Europa vill jag veta att jag ska spela. Annars vilar jag, det blir en lång säsong nästa vinter med OS och allt, har han sagt.

  Borta från VM är dock Marcus Ragnarsson - trots att hans San José förlorade mot St Louis med 1-2, vilket betydde seger för St Louis med 4-2 i matcher. Ragnarsson har spelat med en skadad vänsteraxel och ska nu istället opereras.

  - Vincent Damphousse hade en likartad skada och det tog honom tre månader att komma tillbaka. Jag har ju hela sommaren på mig, så det ordnar sig nog, säger han till nhockeyreport.com.

  Förra året vann San José den sjunde och avgörande matchen mot St Louis. I år fick St Louis revansch när Cory Stillman och Pavol Demitra gjorde 1-0 och 2-0 inom loppet av 52 sekunder.

Överraskande förlust

  Brad Stuart reducerade för "The Sharks" men trots press mot St Louis målvakt Roman Turek lyckades man inte kvittera.

  - Det var oerhört små marginaler och det var väl deras tur i år, men just nu känns det lite konstigt, säsongen tog tvärt slut, säger Ragnarsson.

  Även Ragnarssons lagkamrat - Niklas Sundströms medverkan i VM är osäker. Ett krånglande knä ska magnetröntgas i veckan, därefter kan han lämna besked.

  Tredje lag att bli klara för andra omgången var Buffalo som krossade Philadelphia på hemmaplan med 8-0, efter att ha tagit ledningen med 4-0 i den första perioden.

  Nicklas Lidström och Tomas Holmström kom ett steg närmare Tre Kronor när deras Detroit lite överraskande förlorade den femte åttondelsfinalen mot Los Angeles på hemmaplan med 2-3.

  Calle Johansson och Ulf Dahlén i Washington har också hamnat i underläge med 2-3 i matcher efter förlust på hemmaplan i match 5. Mario Lemieux gjorde det avgörande målet när Pittsburgh vann med 2-1.

  Men än en gång fick Johan Hedberg ikläda sig rollen som matchhjälte i målet. Han gjorde 21 av 22 räddningar och fortsätter att storspela i sitt nya lag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM