De jublar - men tränaren får gå?

Wasaiterna tog sig till elitserien -trots schism i klubben

SPORTBLADET

I går förde Ulf Andersson Wasaiterna till elitserien.

Men nu talar allt för att han lämnar föreningen.

- Det är klubbens bedömning, de tycker inte att jag klarar det, säger han.

Foto: JONAS BILBERG
SMOLK I GLÄDJEBÄGAREN Wasaiterna tog sig i går till handbollens högsta serie. Men tränaren Ulf Anderssons glädje grumlas av problemen med klubbledningen. "Det här var min första och enda säsong", säger Andersson.

I fjol ramlade Wasaiterna ur elitserien i handboll efter en säsong. Nu är laget tillbaka - via spel i division ett och allsvenskan. I går slog de Irsta/Västerås med 27-23 (14-9) i en dramatisk match. Wasaiterna hade ledningen när Irsta/Västerås valde att punktmarkera både Gustav Hallbert och Martin Clemons-Axelsson. Då vände matchen.

Inga nyförvärv - men ny tränare?

Efter 17 minuter av andra halvlek hade Irsta/Västerås ledningen med 21-19 och Ulf Andersson valde att byta ut högersexan Tomas Olsson och linjespelaren Johan Andreasson mot vänstersexan Erik Hallbert och linjespelaren Patrik Olsson.

Laget bytte spel och fick ytor på vänsterkanten i spel fyra mot fyra, de vände, vann och tog sig tillbaka till elitserien.

- Nu krävs det en eller två niometerspelare till så att det lyfter och en högersexa som kan avlasta Tomas Olsson. Han har spelat ensam på sin kant och det orkar han inte i elitserien, säger Ulf Andersson.

Men några nyförvärv lär det knappast bli till nästa säsong. Förutom möjligen på tränarsidan.

- Det här var min första och enda säsong. Jag har inte hört någonting från klubben, säger Ulf Andersson.

- Det är klubbens bedömning, de tycker inte att jag klarar det. Jag har varit i många klubbar och alltid fört lagen uppåt i serierna och någon gång är man sugen på att suga på karamellen också. Får jag inte det den här gången så får det lov att räcka. Då slutar jag som tränare efter 20 år.

Har du pratat med klubben?

- De har inte snackat med mig.

"Vi ska inte värva en massa"

Klubbens ordförande Bengt-Ove Sundqvist vill inte uttala sig om tränarfrågan.

- Det är inte helt färdigt.

Får Ulf Andersson fortsatt förtroende?

- Inga kommentarer.

Hur ska ni göra för att slippa spel i allsvenskan nästa år?

- Målet är att det ska gå så bra som möjligt för vårt lag, vi ska inte värva en massa för att hänga kvar. Det viktigaste är att detta är Angereds lag så ungdomarna inte får fel signaler, vi satsar inte på att etablera oss i elitserien, säger Bengt-Ove Sundqvist.

- Spelar man i Wasaiterna ska man få chansen och då ger det fel signaler att värva en massa. Vi är ett lag med små resurser som kör på.

I går räckte det till elitserien.

Elitserien 2001/2002

Anna Carlsson