Peru snuvade Brasilien på poäng

Laget riskerar missa VM för första gången

SPORTBLADET

SAO PAULO

Brasiliens superstjärnor utsattes i natt för ännu en förödmjukelse i kvalet till fotbolls-VM 2002.

Gästande Peru lyckades spela oavgjort 1-1 i Sao Paulo inför 50 000 förbittrade åskådare. Publiken buade ut det brasilianska laget när det lämnade planen i Moumbistadion.

Foto: AP
Juninho Paulista försöker ta sig förbi Perus Jayo Legario. Men Legario och hans Peru lyckades effektivt stoppa de brasilianska storstjärnorna.

Första målet kom på straff i matchens 66:e minut av Brasiliens Romario - och allt tycktes under kontroll för det stjärnfyllda laget.

Men Peru skakade om de fyrfaldiga världsmästarna med att kvittera 13 minuter senare och lyckades sedan hålla det resultatet.

I mars besegrade Ecuador Brasilien i sydamerikanska kvalgruppen till VM som spelas i både Japan och Sydkorea nästa år. Dessutom har Brasilien förluster bakom sig i Chile och Paraguay.

Brasilien löper nu stor risk att inte få vara med om att spela världsmästerskapet - för första gången i fotbollens VM-historia. Sydamerikagruppen leds av Argentina (29 poäng) följt av Paraguay (23 poäng) och Ecuador (22 poäng). Brasilien ligger först på fjärdeplats med 21 poäng - två före jagande Colombia.

I nattens andra match lyckades Argentina på bortaplan rädda en poäng mot Bolivia.

Hemmalaget, näst sist i gruppen, ledde med 3-1 med bara två minuter kvar av matchen. Men inför en förstummad hemmapublik höjde sig Argentina.

Hernan Crespo reducerade till 2-3 genom ett löst långskott, och på övertid kunde Juan Pablo Sorin kvittera.

aftonbladet.se/TT-Reuters