Alshammar flyttar igen

Svenskan missnöjd med träningen i Kalifornien

SPORTBLADET

STOCKHOLM

I vattnet är det full fart mot kaklet.

På land ett ständigt irrande.

Nu flyttar Therese Alshammar igen - tre månader före VM i Japan.

- Min tid som collegesimmare är förbi, säger Alshammar till Dagens Nyheter.

TAR SIN VÄSKA OCH DRAR Therese Alshammar lämnar Kalifornien och flyttar till London för att få bättre träningsförhållanden.

Det har varit en vinter och vår av sökande efter tränare och besökande av städer.

I både Europa och USA.

Den svenska världssimmerskan verkade ha funnit de rätta elementen i Mike Bottom och Berkeley i San Francisco, Kalifornien. En erkänt skicklig tränare på ett erkänt bra universitet.

Men det räckte inte för Alshammar som i januari bröt med den tyske tränaren Dirk Lange och lämnade Hamburg.

Inte rätta resurserna

- Bottom är en jättebra tränare, men han har tyvärr inte de rätta resurserna. Han är ju collegetränare och det märktes, teamet var lite för stort och alla fick i princip träna efter samma modell. Det var inte riktigt vad jag tänkt mig, säger Alshammar till DN.

Nu flyttar hon tillbaka till London. "Tessan" har köpt en lägenhet i Camden Town och tänker återuppta träningen med engelsmännen Mark Foster och Neil Willey.

- Vi tränar ihop och det funkar skitbra.

Kalifornien igen?

Fast eftersom Alshammar är Alshammar utesluter hon inte att London kan bytas mot Kalifornien igen.

- Mike (Bottom) försöker hitta sponsorer så att han i framtiden kan skapa ett eget team och då kan jag absolut tänka mig att simma för honom. Jag har väl förstått nu att det här med Mike var lite av önsketänkande. Jag kommer nog aldrig att finna en tränare som kan ge sig hän som Dirk. Men det kanske bara är nyttigt, för jag klarar mig bra på egen hand. Mår bra av att tänka mer själv. Och ärligt talat har jag nog aldrig varit så vältränad som jag är idag, säger Alshammar.

TT