Hylte tog fjärde guldet efter rysare

SPORTBLADET

Örebro på damsidan – och i går blev Hylte klara svenska mästare på herrsidan efter en rafflande finalserie mot Örkelljunga.

Årets SM-final har varit en av de jämnaste genom tiderna – men det blir ingen femte och avgörande match. Hylte säkrade guldet genom att vinna gårdagens bortamatch mot Örkelljunga med 3–1 i set.

– Det känns som om vi hamnade rätt mentalt inför den här matchen, den känslan har jag haft hela veckan, sade spelande tränaren Kristian Wrethander sedan rysaren tagit slut.

De tre tidigare finalerna hade alla slutat med 3–2 till hemmalaget och de flesta trodde nog att Örkelljunga skulle fixa ännu en match. Men Hylte fick medvind direkt och i de två första seten var det aldrig något snack om saken.

– Jag trodde på en rejäl chans, men tydligen var vi tyngda av stundens allvar, sade Örkelljungas tränare Ismo Pelto-Arvo. Vi kom inte alls upp i samma standard som i de tidigare finalerna.

– Vi har spelat sex finaler, fyra i SM och två i GP, och vi har vunnit alla, sa Kristian Wrethander. Vi har helt enkelt många spelare med rutin och spelare som gillar sådana här lägen.

Hylte tog nu klubbens fjärde SM-guld och försvarade sin seger från förra året.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM