Två stora starka

Jimmy & Jimmy, 205 kg, ska stoppa RIK i finalen

SPORTBLADET

200 kilo, 4 meter och utvisade ett par gånger per match - minst.

Jansson och Jonsson.

Guifs två Jimmies ska stoppa RIK från att behålla SM-guldet.

Foto: ANDERS DEROS
GUIFS STÅLMÄN J immy Jansson och Jimmy Jonsson i Guifs mittförsvar väger tillsammans 205 kilo. "Vi spelar tufft, på gränsen till vad man får göra", säger Jonsson till Sportbladet.

Den äldre, Jimmy Jonsson, 36, har spelat elithandboll i 19 säsonger, utan att vinna SM-guld. Efter årets finaler lägger han av - säger han.

Han har år efter år ansetts som en av de tuffaste och fulaste försvarsspelarna i elitserien. De tre senaste säsongerna har han fått sällskap av Jimmy Jansson, 24. Och gjort hårt spel till Guifs mittförsvars varumärke.

- Det är i mitten allt händer och spelar vi på topp ska vi ha varsin utvisning varje match, kanske tre tillsammans. Vi spelar tufft, på gränsen till vad man får göra, säger Jimmy Jonsson.

- Jag hoppas att det gör rätt ont att försöka ta sig förbi oss.

Anfall - då får en av dom vila...

Ärligt talat, hur kul är det att spela försvar?

- Det är både och. När jag började spelade jag bara försvar, men det är inte lika kul. Men i anfallet får man inte ge så mycket utan tar mest emot. I försvaret får man chansen att ge tillbaka.

Både Jansson och Jonsson är linjespelare, men bara en av dem spelar anfall.

- Försvarsspelet är grunden hos båda lagen. Jag tycker att det är rätt juste, inte speciellt många fula saker. Men tjuvnyp använder alla, säger Jimmy Jansson.

Laddade - i Vårgårda

Guif lämnade Eskilstuna i går och åkte till Vårgårda där de tränade och övernattade.

Klubben har aldrig vunnit något SM-guld på herrsidan. 1997 var de i final, efter att ha slagit Drott i semifinal - precis som i år. I finalen blev förlust" mot RIK.

- Det är enormt viktigt att vinna i år. Det är vår andra chans, 1997 var vi nöjda, nu är vi här för att ta guldet och det är ett steg kvar. En mer perfekt avslutning än ett guld kan jag inte få, säger Jimmy Jonsson.

I mer än halva livet har han spelat handboll på elitnivå och efter Jimmy Jonsson ska hans namne ta över.

Men innan dess vill Jimmy vinna SM-guld. Jansson och Jonsson - tillsammans.

Anna Carlsson