Pittsburgh drar ifrån.

SPORTBLADET

Under lördagens kvartsfinal i den nordamerikanska ishockeyns slutspel visade Pittsburgh att de är ett storlag även utan sin skadade stjärna Jaromir Jagr. Johan Hedberg gjorde på nytt en stabil insats och släppte bara förbi en puck på 22 skott när Penguins genom en 3-1-seger mot Buffalo gick ifrån till 2-0 i matcher.

I Denver lyckades Peter Forsberg och hans lagkamrater i Colorado förvalta sitt spelmässiga övertag mot Los Angeles och tog en välförtjänt 2-0 seger, vilket innebär att det nu står 1-1 i matcher. Forsberg spelade fram Ville Nieminen till 1-0 och när sedan Joe Sakic gjorde 2-0 15.13 in i tredje perioden var matchen avgjord. Colorados målvakt Patrick Roy satte ett nytt NHL-rekord när han spikade igen sin kasse för sextonde gången i slutspelssammanhang.

Matchen mellan New Jersey och Toronto blev en riktig rysare. Toronto gjorde det första målet genom Danny Markov på pass från Mats Sundin efter 8.30 av den första perioden. I den andra gick "Devils" ifrån till 4-1, mycket tack vare sin ryske stjärna Alexander Mogilnyj. I den tredje perioden kunde Toronto åter tacka Sundin, som stod för 2 mål och ytterligare en assist. Toronto hade 4-5 och med 23 sekunder kvar av ordinarie matchtid, i spel 6 mot 5, slog Steve Thomas in pucken som betydde 5-5 och avgörande i Sudden Death. 5.31 in i denna steg Randy McKay fram och avgjorde för New Jersey som därmed kvitterade till 1-1 i matcher.

TT