Nu siktar de på dubbla SM-guld

Malin vann med Skuru - nu hoppas sambon på en repris med Guif

SPORTBLADET

Ett SM-guld förra söndagen och ett nytt på söndag.

Chansen finns för familjen Karlsson-Därth.

Men då krävs det seger för Guif i eftermiddag.

Henrik Därth siktar på att göra som sambon.

Annars är handbollssäsongen över för Guifs Henrik Därth och Malin Karlsson blir ensam i familjen om att vara bäst i Sverige. Hon blev svensk mästarinna i handboll förra helgen när hennes Skuru besegrade Sävehof med 3-0 i matcher och vann föreningens första, efterlängtade guldmedalj.

- Det var väldigt roligt och inspirerande att se Skuru vinna, speciellt när vi var i samma fas, säger Henrik Därth.

Henrik gjorde comeback efter en knäskada när Guif förlorade den första av tre SM-finaler mot Redbergslid. Hans tidigare opererade knä är instabilt och därför spelar han bara försvar, men efter säsongen ska det undersökas ordentligt - och den kan vara över i kväll.

Träffades på en handbollsresa

- Vi gjorde en dålig match senast. Anfallsspelet klappade igenom, vi spelade inte som vi tänkt, men jag tycker ändå att vi visade att vi bjöd upp till spel, säger han.

- Framförallt krävs det att vi skärper oss, vi har bara en chans till och vi kan höja oss så mycket som det krävs för att vinna.

Paret träffades på en handbollsresa till USA 1997, på samma resa som Redbergslids Martin Boquist blev tillsammans med Sävehofs målvakt Jenny Lindblom. Nu möter Guif Redbergslid och Skuru slog Sävehof.

- SM-finalen handlar nog mycket om mod, säger Malin.

- Mod att utmana, Redbergslid har favorittrycket på sig, men jag vet att Guif kan vara jättebra. De har kapacitet att vinna.

Lägger ner 40 timmar i veckan

Henrik pendlar från Stockholm till Eskilstuna med tåg för att spela och träna, Malin åker kommunalt till Skurus hemmaarena i Nacka. Restiden är ungefär den samma.

Totalt lägger Henrik ner mer än 40 timmar i veckan på sin handboll. Malin klarar sig något lindrigare undan eftersom fyra av motståndarlagen finns inom en timmes resväg. Hon har hunnit se tre, kanske fyra av hans matcher, han har sett henne spela ett dussintal gånger den här säsongen.

- Men handbollen lämnar jag i Eskilstuna. Så mycket snack blir det inte hemma, säger Henrik.

- Nej, fortsätter Malin.

- Handbollen var egentligen bara en träffpunkt, men det är bra att båda håller på så att vi har förståelse för varandra och vet vad som gäller.

Malin Karlsson vet vad hon talar om. Hon vann SM-guld första gången hon spelade final. Hennes sambo har chansen att göra det samma.

Men då krävs det seger mot RIK i eftermiddag.

Anna Carlsson