Första poängförlusten för Malmö FF

SPORTBLADET

MALMÖ

Malmös fina inledning i allsvenskan kom av sig en aning mot Norrköping.

Det blev 0-0 på Malmö stadion, där Norrköping skapade flest målchanser men Malmö de två hetaste.

En var efter ett trollerinummer av Zlatan Ibrahimovic, där det kanske skulle blåsts straff för hemmalaget.

Publikens gunstling tyckte förstås det och tv-bilderna visade att Norrköpings mittback Stefan Alvén träffade Zlatans stödjeben.

Det där hände efter drygt en halvtimma, först en klack, sedan en snabb vändning av Zlatan Ibrahimovic förbi Alvén.

Allt gick blixtnabbt.

- Min känsla var att det inte skulle bli straff. Ja, det hade väl kunnat blåsas straff, det har ju dömts straff för mindre än så, sade Stefan Alvén apropå Andreas Anderssons dykning när AIK mötte Trelleborg häromdagen.

Bra försvar

Över 17 000 åskådare hade kommit för att se MFF och Zlatan vinna igen.

Men varken MFF eller Zlatan kom upp i den intensitet som i de tre tidigare allsvenska drabbningarna. Norrköping tätade bra i försvaret efter förlusten hemma senast, mittfältet överglänste Malmös och i anfallet fick Alexander Östlund och Mathias Gravem en hel del bollar till att skapa målchanser. Men Norrköpings chanser att spräcka nollan kom efter fasta situationer, mest hörnor. Jonnie Fedel räddade Malmömålet flera gånger.

Malmö hade matchens första brännheta möjlighet att ta ledningen. Med Zlatan i fokus. Han tog ner bollen med klacken, passade till Jimmy Tamandi som fick bra träff. Men Eddie Gustafsson tippade bollen i ribban och över.

Zlatan Ibrahimovic var inte lika intensiv som tidigare, men han var mannen bakom Malmös och matchens två heta situationer.

- Han var lite loj, men det vet man att han kan vara, men också blixtra till. Zlatan är "farlig" att möta, sade Stefan Alvén, som spelade i MFF fyra år i början av 1990-talet.

Mycket långbollar

Malmös mittfält försvann under stora delar av matchen, Norrköpings var snabbare och bättre på att passa boll längs marken.

- Malmö körde nästan i gammal stil, med mycket långbollar,det var rätt tacksamt för oss, tyckte Alvén.

Norrköpings tränare Tor-Arne Fredheim ansåg att det var en bra 0-0 match med många situationer.

Från läktaren var det långa stunder bara trist fotboll.

- Vi kom inte alls upp i samma nivå som tidigare. Men vi har inte släppt in något mål och leder allsvenskan, sade Malmös tränare Michael Andersson.

Bo Harmby/TT

ARTIKELN HANDLAR OM