”Det ska bli en rejäl fest”

Den avgörande finalen ska RIK vinna på Guifs eget grepp - storpublik

SPORTBLADET

ESKILSTUNA

Storpublik hjälpte Guif till seger i den andra SM-finalen.

Det greppet tänker RIK använda sig av på söndag.

- Det ska 5 000 personer till Frölundaborg, om vi så ska jaga in dem, säger tränare Magnus Johansson.

RIK-TAR IN SIG PÅ REVANSCH Redbergslidsspelarna Mathias Franzén, Fredrik Lindahl och Anders Franzén deppar vid slutsignalen. Guifs Niklas Johansson har däremot lättare att visa glädje. Nu blir det en tredje och direkt avgörande final i Göteborg på söndag. "Jag är övertygad om att det kommer att explodera och bli en rejäl fest", säger RIK:s tränare Magnus Johansson.

66 personer. Så många åskådare skiljde den första och andra SM-finalen i handboll åt. Men stämningsmässigt var skillnaden betydligt större än så.

- Tänk om handboll kunde vara så här jämt, det var fräckt, säger Magnus Lindén.

Över 2 600 åskådare i Eskilstuna sporthall mot 2 530 i Frölundaborg senast, men till returen på söndag vill Redbergslid se ett betydligt större intresse.

- Jag tror att det blir ett rejält liv, det är ju en avgörande match, säger Magnus Johansson.

Anfallsspelet måste bli bättre

- Det kommer säkert 600- 700 personer från Eskilstuna och när det blir lite kamp är jag övertygad om att det kommer att explodera och bli en rejäl fest. Det ska bli riktigt kul, det är nu allting dras till sin spets och det är därför vi håller på med detta. Så det ska bli jätteroligt på söndag.

Men för att slutresultatet ska bli ett annat behöver Redbergslid visa upp en större skärpa i avsluten, en bättre bredd i anfallsspelet och ett stabilare målvaktsspel.

I går hade de regerande mästarna ledningen i stora delar av den första halvleken och i början av den andra halvleken gick de i från till ledning 16-13, men Guif kvitterade vid ställningen 18-18.

Lindén klev fram på slutet

I den andra halvleken hade Redbergslid bara tre målgörare och Magnus Lindén lyckades kvittera när bara en minut återstod. I den jämna förlängningen tog hemmalaget ledningen och Thomas Wallin avgjorde när bara 45 minuter återstod av de sista fem minuterna.

- Det var öppet jävligt länge och jag tyckte att det kändes som om vi hade matchen när vi ledde med två-tre mål. Där borde vi inte släppa in dem, utan dra i från lite till, säger Magnus Lindén.

Han gjorde nio mål och klev fram när Guif ökade bevakningen av Martin Boquist, sju mål i den första SM-finalen.

- Precis efter slutsignalen tyckte jag att vi borde vunnit, men nu känns det att vi vill ha revansch. Vi har ett par dagar på oss att fila lite på detaljerna, säger Magnus Lindén.

Redbergslid har vunnit sex guld de senaste åtta åren och i fjol avgjorde de på hemmaplan i den tredje och avgörande finalen.

- Jag tror att vi har en bra chans att vinna och vi kommer att göra det, säger tränare Magnus Johansson.

Målet är att göra det inför

5 000 personer i Frölundaborg.

Anna Carlsson