Beckham - en kille det är förbannat synd om

SPORTBLADET

LONDON

Nog är det lite synd om David Beckham.

Fel.

Nytt försök:

Nog är det alldeles förbannat synd om David Beckham.

Foto: SCANPIX
Beckham i tröjan han fick av en amerikansk supporter. Bilden på tröjan föreställer Adolf Eichman, en av Hitlers värsta bödlar...

Det där är naturligtvis det dummaste ni har hört, för vad kan man mer begära än att vara rik som ett skogstroll, ha sjutton sportbilar, vara gift med en Spice Girl, se hur bra ut som helst och dessutom vara fotbollsstjärna i Manchester United?

Det skulle i så fall vara att spela i Manchester City då, men man kan ju inte få allt.

Nå, det hade ju varit kul för honom om han kunnat få njuta av allt det där.

Men det får han inte.

I ett land som England är det fullständigt omöjligt för David Beckham att bara få vara David Beckham i en enda dag, kanske en enda timme, utan att behöva se sig över axeln efter dårar som vill ställa till jävelskap.

Han kan inte ställa bilen på gatan, då är det nån som skär sönder däcken eller manipulerar bromsarna.

Han kan inte ta med sig frugan till matchen, då skriker vrålaporna så råa sexskämt att hon gråtande måste resa sig och gå.

Han kan inte köpa vilka kläder han vill eller använda vilka smycken som helst, då blir han hånad i media.

Han kan inte ens fylla år utan att någon jävlas

Han kan inte ställa upp i tv-intervjuer ens för välgörande ändamål, som hos komikern Ali G häromsistens, för då blir han så förnedrad och idiotförklarad att det är snudd på åtalbart.

Han kan inte utses till lagkapten för Englands landslag utan att såna som jag anser honom vara en överskattad fotbollsspelare (vilket jag står för).

Han kan inte ens fylla år.

Han firade sin 26:e födelsedag här i veckan och fick förstås en massa konstiga presenter från kreti och pleti.

Däribland ett paket skickat från en supporter i USA.

Beckham öppnade lådan och hittade en blå overallsjacka, ganska snygg, dragkedja fram, fickor, kapuschong.

På höger sida satt en stor, vit lapp med siffran 8 i rött. Vad den siffran ska betyda har jag ingen aning om, men över den var i alla fall tryckt ett ansikte föreställande en äldre man i glasögon.

Det är sannerligen inte lätt att se vem mannen är. Beckham gjorde det definitivt inte. Han kanske trodde det var en bild på den amerikanske supportern själv.

Men bilden föreställer Adolf Eichmann.

En av Hitlers värsta bödlar. Dödsingenjören.

Där stod halvjuden David Beckham på sitt eget födelsedags-kalas och poserade med champagne och ballonger för fotograferna - och med Adolf Eichmann på sitt bröst, tryckt över sitt hjärta.

Gjord till narr av en fjärran nazist på en dag då han trodde han kunde få vara i fred.

Det är som sagt förbannat synd om David Beckham i bland.

Det finns rätt många här som tycker att Becks är lite...eh, vad ska vi säga, ointelligent.

Jag tycker snarare det är konstigt att han inte är tokigare.

Ingenting är heligt I: När gamla Wembley grävs upp och rivs ner och dom lovar att bygga nåt nytt och flottare är det plötsligt ingen som vill pröjsa. Pengarna strömmar in till FA, men nåt Wembley vill man plötsligt inte vara med och betala. Nu snackas det om ett nationalstadium i Birmingham av alla ställen, och det är förstås skandal och folkstorm. Tony Blair måste lösa det här innan valet, annars är labour torsk. Så stor är fotbollen här.

Ingenting är heligt II: Har aldrig gillat sammanslagningar, framför allt eftersom de så sällan ger sportsliga resultat, och trodde att jag var på säker mark i London. Och så diskuterar nu Queens Park Rangers och Wimbledon om att slå ihop sina påsar. Fansen är galna, förstås. Jag med. Vad säger Stan Bowles? Vad säger Vinnie Jones? Lägg ner den där idén, please.

Peter Wennman