Röster om dagens ettåring

SPORTBLADET

Hanna Ljungberg, 22, fotbollsspelare, Umeå:

- Sportbladet är bra, speciellt på stora sporthändelser. Ibland kan jag reagera över att vissa saker saknas, men det finns ju lokaltidningar för de sakerna som sker på orten.

Magnus Gustavsson, 34, tennisspelare, Göteborg:

- Ett otroligt gott initiativ. Sportbladet har bra djupgående intervjuer och man lär känna idrotten närmare. För oss som är ute och reser mycket är läsningen i nät-tidningen betydligt roligare nu, med mer sport att läsa.

Paolo Roberto, 32, boxare, Stockholm:

- En stor eloge till Sportbladet som äntligen lanserade den första sporttidningen. Den har en extremt snygg färg och det är väldigt bra att kunna få en hel sporttidning med omväxlande sport varje dag. Gärna lite mer italiensk fotboll och mer boxning.

George Åby Ericson, 81, tidigare förbundskapten:

- Tidningen är bra. Man kan följa med alla sporter bättre än tidigare, speciellt fotboll som det skrivs mycket om. Jag tycker att den innehåller allt som jag vill att den ska göra.

Peter Fröjdfeldt, 37, Uefa- och allsvensk domare:

- Hela bilagan är positiv för alla idrottsintresserade. Bevakningen på fotbollen är föredömlig.

Hans Eskilsson, 35, fotbollsspelare, Hammarby:

- Kanon att det är så mycket fotboll, och med alla de här klubbsidorna blir det nästan som en lokaltidning. Det gillar jag. Sportbladet har makt - och jag tycker att den borde användas till att sätta press på hockeyn, så vi slipper alla betydelselösa matcher.

Billy Ohlsson, 46, fotbollsprofil, Stockholm:

- Sportbladet är en jävla bra tidning, helt enkelt. Den täcker mycket, är lätt att hitta i, bevakar mycket fotboll. Men gör stilen större, så att man ser lättare!

Niklas Skoog, 26, fotbollsspelare, Örebro:

- Jag gillar att det är mycket läsning, mycket fotboll och mycket om allsvenskan. Om jag ska klaga på något så är det att det blir för Stockholms-fixerat emellanåt.

Bengt Sjöholm, 47, ordförande Halmstads BK:

- Sportbladet har visat vägen för hela Idrotts-Sverige. För oss som är engagerade i fotbollen finns det alltid något att läsa. Jag förstår att artiklar ska vinklas för att skapa ett intresse, men ibland skulle jag vilja att spekulationerna tonades ner.

Anders Grönhagen, 48, fotbollstränare, Gif Sundsvall:

- Jag tycker att den är en höjdare, det har märkts att Sportbladet finns. Inte minst för mig som tränare och det är bara roligt. Reportagen och referaten är proffsiga. Men också kritiska när det behövs och det är bra.

Janne "Flash" Nilsson, 40, STCC-förare, Karlstad:

- Sedan Sportbladet kom har det blivit mer breda och djupa reportage, och framför allt så skrivs det inte bara om fotboll och hockey längre. Men det kan bli ännu bättre, sidorna kan utnyttjas ännu mer ibland.

Anders Frisk, 39, fotbollsdomare, Mölndal:

- Att det kommit en egen sporttidning i tidningen är det bästa. Symbolvärdet med rosa papper är häftigt. Kul att vi fått en idrottstidning typ de som funnits i andra länder tidigare.

Tom Prahl, 52, fotbollstränare, Halmstad:

- Jag ser väldigt positivt på Sportbladet. Förr skrevs det inte om fotboll i kvällstidningarn. Nu är det en större och bredare bevakning som gör att intresset för sport stimuleras. Jag kan inte hitta något negativt alls.

Conny Evensson, 56, tränare Frölunda:

- Ska jag vara ärlig så lusläser jag inte tidningar, men Sportbladet läser jag ofta. Bilagan var en bra idé. Jag saknar faktiskt ingenting, tycker att det är en bra mix i dag.

Billy Lansdowne, 42, fotbollsexpert:

- Det här var det bästa som kunde hända för oss sportälskare. För mig som jobbar med fotboll är bevakningen av framförallt Premier League och allsvenskan perfekt, det hjälper mig att förbereda mig för tv-jobben.

Lars-Åke Lagrell, 61, fotbollsordförande, Stockholm:

- Jag läser Sportbladet och tycker att den är mycket bra. Så fort jag köper Aftonbladet börjar jag med sporten. Men jag skulle vilja ha lite mer...fotboll, förstås!