Petade ex-presidentens son - då sköts kaptenen

”Det här är fotboll och då kan folk bli lite exalterade”

SPORTBLADET

Förbundskaptenen Hernan Gomez sköts i benet och misshandlades i ansiktet.

Anledningen?

Han tog inte ut den förre presidentens son i landslaget.

- Det här är fotboll och då kan folk bli lite exalterade och kräva hämnd, säger Abdala Bucaram, Ecuadors förre president.

Foto: REUTERS
Hernan Gomez sköts och misshandlades som hämnd för att han petat expresidentens son från landslaget.

Ecuadors förbundskapten Hernan Gomez middag på Hotell Hilton i Guayaquil i tisdags slutade lite oväntat.

Joselo Rodriguez, president i division två-klubben Santa Rita, angrep Gomez och sa att han skulle ha tagit ut hans spelare Dalo Bucaram, 19, till U20-VM i Argentina i juli.

Vittnesuppgifter gör sedan gällande att en av Rodiguez livvakter sköt tre skott mot Gomez, varav ett träffade i benet.

Joselo Rodiguez är medlem av det politiska partiet Roldosista, som leds av den förre presidenten Abdala Bucaram och Dalo Bucaram är presidentens son.

- Vi alla fördömer och ångrar våldet. Men det här är fotboll och då kan folk bli lite exalterade och kräva hämnd, säger Abdala Bucaram i ett uttalande.

Bucaram tvingades avgå som president 1997 på grund av "mental oförmåga" och erbjöds politisk asyl i Panama kort efteråt.

Vill inte stanna i Ecuador

Rodriguez greps senare på kvällen medan Gomez fördes till sjukhuset.

Hernan Gomez bror, Gabriel Jaime Gomez, berättade i en radiointervju att Hernan nu skulle återvända till hemlandet Colombia.

Själv är han inte lika säker.

- Jag har inte bestämt mig hur jag kommer att gå vidare. Länge leve landslaget, och länge leve Ecuador, var det enda han sa när han tog emot massmedia på sjukhuset i går.

Förra kaptenen blev överfallen

Överfallet på Gomez kom en månad efter att Hugo Gallego slutade jobbet som förbundskapten för U20-landslaget efter ha blivit överfallen av okända män.

Den misshandeln skedde efter att Gallego petat den förre presidentens son för att han inte var i tillräckligt bra fysisk form.

Niclas Johansson