”Magarity: Plannjas spelare är oseriösa”

Förre tränaren inte nöjd med inställningen

SPORTBLADET

Plannjas förra coach Bill Magarity tror att David Visscher är ett bra val för klubben.

- David kommer till Sveriges mest välskötta klubb, men däremot behövs en dramatisk förändring hos spelarna för att klubben ska nå sina mål, säger han.

Foto: BJÖRN LINDAHL
Bill Magarity.

Bill Magaritys facit efter två år som coach för Plannja: etta och två i basketligan. Ett SM-guld och en semifinalplats. Två lyckade säsonger i europacuper.

Det borde imponera.

Det gjorde det inte. Magarity och klubben kom överens om att inte förnya kontraktet efter den här säsongen och Magarity verkar inte vara saknad av vare sig spelare eller supportrar.

Nu väntar alla på frälsaren David Visscher.

"Han kommer att trivas i klubben"

- Han är en bra coach som kommer att trivas med Plannja. Problemet är bara att klubben behöver fler seriösa spelare som är villiga att satsa det som krävs för att nå internationella framgångar, säger Bill Magarity.

- När det gäller organisation ligger Plannja på samma nivå som europeiska toppklubbar. Tyvärr kan man inte säga det samma om alla spelare.

Magarity bor kvar i Luleå i väntan på att sonen ska sluta skolan för sommaren. Sedan bär det av ut i Europa. Kanske blir det Tyskland igen. Magarity har fortfarande licens för att coacha i högsta ligan där.

- Plannja var den enda klubb i Sverige som var intressant för mig. Jag blir absolut inte kvar här. Jag gillar landet, men basketsporten befinner sig på mycket låg nivå i Sverige. Det är sämre än många tror, säger han.

Thomas Arnroth