Revansch för AIK mot Malmö FF

SPORTBLADET

MALMÖ

AIK föll i allsvenska premiären mot Malmö FF med 0-2.

På torsdagen var det ombytta roller i semifinalen i Svenska cupen.

AIK vann med 2-0 - en mycket välmotiverad seger.

- Jag tycker vi kontrollerade det bra speciellt efter första målet, säger Andreas Andersson, som gjorde båda målen.

1-0 till AIK kom i 25:e minuten. Förspelet från Nebojsa Novakovic i djupled till Andreas Andersson var elegant, Andreas vände också bort en Malmöförsvarare snyggt och hade sedan turen att hans skott styrde på en Malmöspelare och lurade målvakten Jonnie Fedel.

Trots 1-0 i paus var AIK-tränaren Olle Nordin långt ifrån nöjd.

- Nej, första halvlek vill jag dra ett stort streck över. Den var dåligt genomförd från vår sida. Det var ett ständigt tjongande och det har vi inget lag för, säger Olle Nordin.

Olle Nordin var besviken i paus men desto gladare efter andra halvlek.

- Vi lyfte upp det på en bättre nivå i andra. Då höll vi i bollen och startade vårt anfallsspel bakifrån. Jag är givetvis glad över segern men också för att vi fick ett bättre anfallsspel i andra halvlek, säger Nordin.

Elegant mål

AIK:s 2-0 var ytterst elegant rakt igenom. Karl Corneliusson slog en perfekt djupledsboll till Andreas Andersson, som bara flöt ifrån sin bevakare och rullade in bollen hur säkert som helst.

Andreas Andersson skadade sig första maj förra året och har haft en lång rehabiliteringsperiod. Formkurvan är stadigt i stigande för målfarlige Andreas Andersson.

- Jag har tränat mycket löpning och känner mig mera fysiskt stark än tidigare. AIK spelar också mer anfallsfotboll i år och det passar mig bättre, säger Andreas Andersson.

Försvarsmässigt var AIK strålande matchen igenom och speciellt mittbacksparet Benjamin Kibebe och Teddy Lucic glänste. Unge Kibebe var strålande.

Hemmalaget hade mycket svårt att skapa något. Omskrivne Zlatan Ibrahimovic försökte men hade svårt mot det kompakta AIK-försvaret.

Zlatan utbytt

Ibrahimovic byttes också ut i paus.

- Han gjorde inte mycket bra i första halvlek så det var därför jag bytte ut honom. Men vi får inte glömma att pojken bara är 19 år. Även han måste få göra sämre matcher. Han har fått en reaktion efter att ha varit väldigt bra under våren, säger Malmös tränare Mikael Andersson.

Utan Ibrahimovic i slag såg Malmö tunt ut. Laget skapade inte en enda riktig målchans på hela matchen.

TT