Ljusning för Mörks Trelleborg

SPORTBLADET

STOCKHOLM

0-0 i bottenmötet mellan Djurgården och Trelleborg låter inte som något lyft.

Men det är just så Trelleborgs hårt prövade tränare Ole Mörk ser det:

- Det är första poängen jag tar som utlänning, det känns bra. Vi har gjort bättre matcher, men den här gången var poängen det viktigaste, sade dansken.

När domaren Leif Sundell blåste av det allsvenska bottenmötet buade många av 6 705 åskådare på Stockholms stadion.

Hemmasupportrarna hade hoppats att deras lag både skulle göra första hemmamålet och ta säsongens första seger. Men ett ineffektivt Djurgården kunde trots sitt stora spelövertag inte avgöra. Det blev oavgjort för tredje gången på fem matcher hittills i allsvenskan.

Tränaren Sören Åkeby fick efteråt frågan om hans lag saknade en naturlig målskytt:

- Hur tycker du det ser ut? Vi måste åtminstone få bra avslut på de chanser vi skapar - och det har vi inte.

Rädda att förlora

Det var suckarnas afton för Åkeby.

Hans kollega värdesatte poängen desto mer. Ole Mörk kom in i Trelleborg som en stormvind och slog fast att hans nya klubb nu skulle börja s p e l a fotboll.

Efter fyra raka förluster har han fått hård kritik. Mot Djurgården var det i stället skyttegravstaktik som gällde - då kom första poängen. Men Mörk hävdar att han inte bytt strategi.

- Vi är trötta i huvudet av allt tryck utifrån, man sover inte längre tolv timmar per natt, utan sex. I dag skulle vi bara ha poäng - vi var jätterädda för att förlora.

- Även om jag tycker att vi ska spela offensivt så är det ju samtidigt viktigt att vi kan försvara oss. Mitt mål är att vi ska bli ett offensivt lag - men det kan ta ett år, det kan ta två, sade Mörk.

Oavgjort rättvist

DIF hade stort bollinnehav, 59-41 i procent, men förtvivlat svårt att skapa chanser. Och de få laget fick brändes. Inhopparen Jones Kusi-Asare hade tre jättechanser i andra halvlek. Två frilägen - det ena sköt han över och det andra stannade han upp på då han trodde (!) domaren blåst för offside. Dessutom en nick i bra läge som gick rakt på målvakten Pål Lundin.

Med lite tur kunde Trelleborg tagit alla tre poängen efter två bra chanser i slutet. Jens Nilsson hade en lobb i 87:e minuten som förre TFF-målvakten Andreas Isaksson tippade till hörna och Martin Andersson fick jätteläge på stopptid men även då klarade Isaksson med fingerspetsarna.

- Vi kunde ha vunnit - men det hade inte varit särskilt rättvist, erkände Mörk.

Göran Sundberg/TT