Drömfighten

"Pajasen" Nielsen erbjuds match mot nye mästaren

1 av 2
35 VINSTER - 2 FÖRLUSTER Namn: Hasim Rahman. Ålder: 28 år. Bor: Bel Air utanför Baltimore, USA. Antal segrar/förluster som proffs: 35-2, 29 på knockout. Vikt: 108 kilo. Familj: Hustrun Crystal Rahman, 27, barnen Hasim Jr. 9, Sharif, 4 och Amirah, 2. Aktuell: Tungviktsmästare i organisationerna WBC, IBF and IBO.
SPORTBLADET

I dag står boxningsvärlden med gapande mun och undrar vad det är som händer.

Lennox Lewis får ingen returmatch mot världsmästaren Hasim Rahman. I stället får danske Brian Nielsen sitt livs chans i Hongkong 4 augusti.

- Jag tror jag har en god chans. Rahman passar mig, säger Brian Nielsen till Sportbladet.

Man får nypa sig både en och två gånger innan man fattar vidden av vad det fax som i förrgår skickades till Mogens Palle verkligen innebär:

- Jag har ett erbjudande till Brian Nielsen om en titelmatch mot tungviktsmästaren Hasim Rahman. Platsen blir Hongkong, den 4 augusti 2001, skriver agenten Robert Mittleman bland annat i faxet.

- Det låter mycket spännande, säger Brian Nielsen.

Tacka fasen för det. I potten finns så många miljoner att man knappt kan räkna nollorna ens.

Showade under OS i Barcelona

Om Brian Nielsen vinner och blir mästare i fyra organisationer - han har själv mästarbältet i IBC - kan stall Palle sälja en match mot Lennox Lewis för ett gage i storleksordningen 150 till 200 miljoner kronor för Nielsen.

De flesta av oss minns fortfarande Brian Nielsen för sitt pajaseri i OS i Barcelona 1992 då han med gungande fettvalkar dansade och showade i ringen.

Den bilden är fel, väldigt mycket fel.

Sen dess har han boxats 62 proffsmatcher och bara förlorat en.

En förlust som berodde på att han inte drack vatten under match och helt enkelt kollapsade.

Att Brian Nielsen inte fått en riktigt stor match tidigare har främst berott på att Danmark är för obetydligt i den stora showbusinessvärld som styr.

Meritmässigt är han överkvalificerad men det är först när slumpen slår till i form av en överraskande höger i Sydafrika som Brian Nielsen får sin stora chans.

"Rahman passar mig perfekt"

Hasim Rahman som knockade en ointresserad och uruselt förberedd Lennox Lewis är gammal kompis med Brian Nielsen.

- Vi har sparrat mot varandra 1997, 1998 och 1999. Jag har varit i USA och han har varit hemma hos mig i Danmark. Han är inte så snabb, men han är stark och slår hårt. Passar mig perfekt, säger Brian Nielsen.

Som är otroligt snabb för att vara så stor som han är. Man ska veta att på 62 matcher har Brian bara varit nere i golvet en enda gång. Få tungviktare kan visa samma facit.

Som alltid finns det ett men. Brian Nielsen måste slå Orlin Norris i Bröndbyhallen 16 juni. Gör han inte det gäller inte erbjudandet från Rahmans stall.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM