Kanonlopp igen, Kallur

Susanna: Jag blir chockad

SPORTBLADET

I tre år dominerade Ludmila Engquist på löparbanorna.

Nu har hon slutat springa häcklopp - men Sveriges framgångar fortsätter.

- Jag blir lite chockad, säger Susanna Kallur.

Foto: HASSE SJÖGREN
Susanna Kallur, mitten, gjorde ett nytt bra häcklopp i går. Perdita Felicien, Kanada vann och systern Jenny Kallur blev trea i loppet.

Hon sprang 100 m häck på 12,85 vid tävlingar på träningsarenan i Champaign, Illinois. Det gör henne till världens näst snabbaste tjej i år.

Före henne finns den kanadensiska träningskompisen Perdita Felicien som vann loppet på tiden 12,78. Trea var Jenny Kallur med ett nytt årsbästa (13,24).

- Den senaste tiden har jag känt att jag kan springa bra, samtidigt är jag förvånad för jag gick fram så mycket i fjol och tänkte att jag inte skulle klara av att slå personliga rekord hela tiden. Men nu slog jag nytt rekord med två tiondelar. Det är lite chockande, men hur kul som helst, säger Susanna.

- Jag fick en dålig start och föll nästan, därför är det extra kul att tiden var så bra.

Tvillingarna Kallur flyttade till USA för att träna och studera vid Illinois University i vintras och säsongen har startat på ett lysande sett.

Redan den 19 april sprang Susanna sprang på 12,81 i för stark medvind.

- Det är svårt att säga vad det berott på, men det har varit bra att träna mot bra motstånd och vi har högre kvalité varje häckpass eftersom vi tränar mot Perdita Felicien. Jag vill ju inte vara tvåa på träningen heller, säger Susanna.

Susannas stora mål - VM

Nu återstår en tävling innan de amerikanska collegemästerskapen avgörs. Därefter återvänder Susanna och Jenny till Sverige för sommarsäsongen och för att kvala in till årets stora mål - VM.

- Jag vill inte spekulera i några resultat, men det vore kul att vara med och jag ska göra mitt bästa, säger Susanna Kallur.

Hittills har det räckt till världens näst snabbaste tid.

Världsårsbästalistan 100 m häck:

Anna Carlsson