Tolv år - och klar för US Open

”Morgan är lycklig över att få möta Sörenstam”

SPORTBLADET

NEW YORK. Morgan Pressel är bara tolv år.

Ändå får hon möta Annika Sörenstam och de andra tjejproffsen i US Open om några veckor.

- Morgan är väldigt lycklig över att få möta Annika. Det är hennes stora favorit, säger pappa Michael Pressel till Sportbladet.

Foto: AP
Morgan Pressel är bara tolv år, men hon är redan så bra i golf att hon får spela US Open mot Sörenstam och de andra stjärnorna på USA-touren.

Pressel är den näst yngsta spelaren som kvalificerat sig till damernas US Open i golf.

Hon gjorde det genom att gå en 70-runda på Bear Lakes Country Club i North Palm Beach, Florida. En av kvaltävlingarna för en Major.

- Jag hade inga förväntningar på mig att kvala in. Jag ställde bara upp för erfarenheten men det gick ju rätt bra, sa Morgan sedan hon kvalificerat sig.

Pappan: Morgan är ute och tränar

När Sportbladet ringer hemmet i Florida för att tala med henne är det pappa Michael som svarar.

- Morgan är ute på golfbanan och tränar.

- Hon åker dit efter skolan varje dag och kör hårt några timmar, berättar Michael.

Morgan tränas av sin farfar Herbert Krickstein, far till tennisproffset Aaron Krickstein. Aaron går ibland caddie åt henne.

- Hon har bara spelat i fem år men är redan scratch-spelare (0 i handikapp), berättar pappa stolt. I början spelade hon tennis men sen övertalade farfar henne att gå över till golf eftersom han själv är golftokig.

Trots sina unga år spelar Morgan nästan bara mot äldre tjejer.

I år har hon hittills vunnit tre juniortävlingar för flickor under 18 år.

Förra året kvalificerade hon sig till de amerikanska amatörmästerskapen men fick nöja sig med spel under de två första dagarna.

Morgan , som i snitt slår sina drivar över 200 meter går i sjundeklass, och hon slarvar inte med läxorna. Dessutom spelar hon klarinett vid sidan av golfen.

Det Morgan enligt pappa mest ser fram emot med att få åka till Southern Pines i North Carolina i slutet av maj är att få träffa Annika Sörenstam.

Snacka om att inte ha press på sig

- Hon ser US Open som en stor utmaning men har inga krav på sig att lyckas. Hon skulle bli väldigt lycklig om hon blev lottad att spela ihop med Annika.

Yngst i US Open genom tiderna är Beverly Klass som bara var tio år när hon spelade i turneringen 1967.

Wolfgang Hansson