Kulti gör comeback i World Team Cup

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Nicklas Kulti gör comeback på tennisbanan nästa vecka.

I World Team Cup kommer han tillsammans med Jonas Björkman att spela dubbel för Sverige.

- Det är kul, det var ju ganska länge sedan jag spelade sist, säger han.

Tennisåret för Nicklas Kulti har inte varit speciellt omfattande så här långt. En bristning i en fotsena som uppkom redan i december förra året har begränsat honom till bara fem dubbelmatcher på hela året.

Skadan tvingade honom bland annat att tacka nej till Davis Cup-matchen mot Ryssland i april i år. Efter det har han hållit på med rehabiliteringsträning på Bosön utanför Stockholm.

- Den senaste veckan har jag kunnat tränat ordentligt och foten håller för spel. Just nu känner jag faktiskt inte av skadan alls, berättar han i telefon från Düsseldorf.

Kulti anlände till Tyskland på fredagen för att tillsammans med Björkman, Magnus Norman och Thomas Enqvist delta i World Team Cup.

Möter Australien

Svenskarna har lottats i den blå gruppen med Tyskland, Australien samt Spanien. Öppningsmatchen blir mot hemmanationen på måndag.

Vad har du för förhoppningar för egen del?

- Att försöka hitta formen igen och att foten håller. Här är ju alla de bästa spelarna så det blir verkligen att kasta sig in i hetluften.

Sju av de tio främsta spelarna på seedningsrankingen kommer att finnas på plats i Düsseldorf. USA leds av Pete Sampras och supertalangen Andy Roddick. I ryska laget finns Marat Safin och Jevgenij Kafelnikov.

Svenskarna kan räkna med att få möta den starkaste spelaren på grus just nu - Juan Carlos Ferrero, Spanien, som på fredagen tog sin 15:e raka seger på grus när han enkelt besegrade Thomas Johansson i kvartsfinalen i Hamburgs Masters-turnering med 6-2, 6-2.

Matchen mot Australien blir ett psykologiskt viktigt möte då Sverige och Australien möts i Davis Cup-semifinal senare i höst.

- Den matchen spelas ju på gräs och i Düsseldorf är underlaget grus, men visst kommer det att ge en viss fingervisning.

Ingen partner i Franska

Efter World Team Cup inleds årets andra Grand Slam, Franska mästerskapen. Kulti hade hoppats på att få spela dubbel ihop med Mikael Tillström. Dennes ryggskada har dock inte läkt och därför missar han förutom Franska mästerskapen även Wimbledon.

- Just nu har jag ingen partner och de flesta har redan bestämt vilka de ska spela med. Jag har dock bra ranking i dubbel och hoppas kunna hitta någon tills turneringen börjar, säger Kulti.

Tobias Österberg/TT