USA-miljardär vill köpa Globen

SPORTBLADET

Det handlar om Globen, Söderstadion och Hovet. Anschutz, som nyligen gick in som delägare i Djurgården, har dessutom planer på att köpa Hammarbys allsvenska fotbollslag, skriver SvD.

En amerikansk miljardär, Philip Anschutz, vill köpa tre av Sveriges mest kända idrottsarenor, uppger Svenska Dagbladet.

Stockholms idrottsborgarråd Alf T Samuelsson har i veckan träffat representanter för Anschutz i Los Angeles. Företaget bekräftade då sitt intresse för Hammaby och de tre idrottsanläggningarna.

– De tycker att konceptet att äga klubbar och deras arenor är lysande, säger Alf T Samuelsson till SvD. Det är den helhetsbilden som gör det här komplexet intressant.

Anschutz är ett av världens största företag inom sport- och underhållningsbranschen. De äger redan klubbar och arenor i både USA och Europa.

– Vi var runt och tittade på några av dem och kunde konstatera att de är mycket professionellt skötta, säger idrottsborgarrådet till SvD.

Anschutz har ännu inte tagit kontakt med Hammarby, men detta skulle kunna vara en lösning på den krisdrabbade klubbens ekonomiska problem.

Beträffande arenorna så säger Alf T Samuelsson att det ännu inte är aktuellt med någon försäljning, då Arenabolaget själva vill bestämma hur Globen-området skall se ut innan någon extern ägare. Men han ser inga hinder efter det.

Heidi Silvander

ARTIKELN HANDLAR OM