Fowlers drömmål

...och nu är Liverpool klart för spel i Champions League

SPORTBLADET

Leeds har varit säsongens stora överraskning i Champions League.

Men nästa gång får de inte vara med.

Tack vare Robbie Fowler knep Liverpool den sista platsen när Premier League avslutades.

Foto: CLIVE BRUNSKILL
Revanschen Robbie Fowler har ofta fått nöta bänken i år, men i går var han kung. Två mål varav ett på en konstspark, något som de övriga målskyttarna Michael Owen och Danny Murphy snabbt gratulerade.

Liverpool har avslutat ligaspelet mycket starkt, och gårdagens match var inget undantag. Charlton krossades på bortaplan med 4-0.

Trots det stora nederlaget var det hemmalaget som dominerade första halvlek. Mathias Svensson var ett ständigt orosmoment och hade två stora chanser, en stenhård nick i stolpen och ett friläge som Sander Westerveld räddade.

Men då, när Charlton såg ut att vara på väg att ta ledningen, steg en revanschlysten skyttekung fram.

Inledde med en konstspark

Robbie Fowler har ofta fått stå åt sidan för Emile Heskey och Michael Owen i år. Men han gjorde mål mot Alaves i Uefacupfinalen. Och när han fick chansen från start i går var han bäst på plan.

Först gav han Liverpool ledningen med en bicycleta. Sedan punkterade han matchen genom att göra 3-0.

Michael Owen avslutade målskyttet. Fullträffen innebar att han slutade femma i skytteligan.

Det har varit ett stort år för Gerard Houlliers manskap. Laget har varit vunnit tre cuptitlar (FA-, liga- och Uefacupen), och till nästa år väntar nu alltså spel i den finaste av dem alla - Champions League.

Annat anmärkningsvärt från ligaavslutningen var att...

... Fredrik Ljungberg fortsätter att göra mål - och får ändå se sitt lag förlora. I cupfinalen mot Liverpool var det Michael Owen som förstörde allt. I går var det Southamptons veteran Matthew Le Tissier som sköt Arsenal i sank.

... Bojan Djordjic äntligen fick göra Premier League-debut. 19 minuter fick han spela av Manchester Uniteds förlustmatch mot Tottenham.

...Chris Kirkland petade Magnus Hedman som Coventrys målvakt även i säsongsavslutningen. Återstår att se vad som händer med den svenske landslagskeepern till nästa säsong.

Liverpools fantastiska säsong

Sportbladet