Äkta hat trick när Trelleborg vände och vann

SPORTBLADET

TRELLEBORG

Med tre mål på elva minuter var Jonas Nilsson den omsvärmade matchhjälten i Trelleborg efter segern med 5-3 (2-1) mot Elfsborg.

En nick, ett skott och en straffstramare i samma halvlek. Äkta hat trick kallas sådant.

Trelleborg fick mycket gratis mot Elfsborgs, som bjöd på stillastående mittfältare och passiva försvarare. TFF-spelarna fick verkligen tid på sig att lägga till rätta och sikta.

Två gånger hittade backen Ola Larsson rätt med inlägg på Jonas Nilsson.

Som vid Jonas kvittering till 3-3 i den 67:e minuten och vid hans nick till 4-3 tio minuter senare. 5-3 på straff gjorde Jonas i den 88:e minuten, sedan inhopparen Patrik Svensson fällts av Johan Karlsson.

- Vi är starka i anfallet, men har haft tendenser att backa hem för mycket i matcherna. Men vi har orkat mycket på slutet i alla matcher, sade Jonas Nilsson, 31 år.

Aldrig tidigare har han gjort hat trick i allsvenskan. Det hade kanske inte heller blivit tre mål i rad för Nilsson om domaren Sten Johanzon och linjemannen sett rätt vid Jonas 4-3 nick.

- På tv kommer det att synas att det var offside. Men å den andra sidan skulle vi inte haft hörnan som ledde till att vi tog ledningen med 3-2, sade Elfsborgs tränare Bengt-Arne Strömberg.

Trelleborg på gång

En poäng mot Djurgården, tre mot Sundsvall och nu en ny trepoängare för Trelleborg, efter en trög allsvensk start.

- Segern mot Sundsvall betydde mycket för moralen och vårt spel i dag, sade Jonas Nilsson.

Elfsborg hade bud på ett ledningsmål redan i den andra minuten och Fredrik Berglund var under matchen framme i friläge två gånger. Men TFF-målvakten Pål Lundin avvärjde.

Trelleborg tog ledningen när mittfältsterriern Tommi Grönlund bröt fram och gjorde ett trollerinummer som man inte trodde han kunde. Han petade bollen förbi Johan Wiland i Elfsborgsmålet. Mikael Danielsson gjorde 2-0 med en vänsterkanon i nättaket.

Trelleborg spelade nervöst efter Elsfborgs reducering och försvaret hängde inte med när Andreas Klarström kvitterade. Stefan Andreasson tog emot en hörnspark och tryckte in 3-2 för Elfsborg.

Sedan kom Trelleborgs märkliga vändning, från 2-3 till 5-3 på 21 minuter .

- Det kändes som när jag tittade på Liverpool-Alaves (5-4), det var hela känsloregistret, sade Trelleborgs tränare Ole Mörk, svettig och röd i ansiktet långt efter slutsignalen.

Bo Harmby/TT