Svennis-hysterin tillbaka i England

Landskamp, VM-kval och boksläpp - på några dagar

SPORTBLADET

LONDON

Det artar sig alltså till en ny hysterisk Svennis-period.

I RAMPLJUSET IGEN Ligaklubbarnas framfart drog uppmärksamheten från Svennis ett tag, men inte nu längre...

Landskamp mot Mexiko på fredag, VM-kval i Grekland den 6 juni, truppen namngiven i går - och boken "Sven-Göran Eriksson om fotboll" översatt och utgiven på engelska.

Efter de tre inledande segrarna, 3-0 i vänskapsmatchen mot Spanien, 2-1 mot Finland och 3-1 mot Albanien i VM-kvalet, har Svennis haft en lugnare period och till och med kunnat unna sig en semester i Karibien.

Hans landslag har fått stå i skuggan av ligaspurten, FA-cupfinalen och de engelska klubbarnas internationella cupspel. Men nu är det alltså dags igen.

England möter Mexiko på Pride Park i Derby på fredag, åker sen på träningsläger i Spanien och har den hyperviktiga bortamatchen mot Grekland i VM-kvalet den 6 juni.

Svennis offentliggjorde sin trupp i går, och den bestod inte av några sensationer alls.

Med Gary Neville (Manchester U) och Sol Campbell (Tottenham) skadade på försvarssidan var det väntat att han skulle ta ut Gareth Southgate (Aston Villa) och Martin Keown (Arsenal) som ersättare.

I stället för West Hams Frank Lampard (skadad) får Ray Parlour (Arsenal) en ny chans bland mittfältarna.

Smith kom med

Och i anfallet "slipper" Svennis fundera på om han ska ge Andy Cole (Manchester U) en ny chans från start. Cole fick ett gult kort mot Albanien och är avstängd till mötet med grekerna.

Svennis valde, som väntat, att ta ut Leeds oberäknelige och talangfulle Alan Smith i stället. Det är troligt att han låter Smith få chansen i åtminstone en halvlek mot Mexiko.

Lagom tajmat till detta har också den bok som Svennis skrivit ihop med idrottspsykologen Willi Railo släppts på engelska.

Tidningen Sunday People publicerade ett första kapitel över ett helt uppslag i går. Men rubriksättarna har inte något lätt jobb att hitta spektakulära fraser från den boken - det är den diplomatiske Eriksson som talar. Några hemligheter avslöjar han inte.

Man ska vara stolt över att spela i landslaget och sköta sig vid sidan av planen, man ska inte protestera mot domslut och se till att man har självförtroende och kommer mentalt förberedd till matchen.

Ungefär.

Men nu är det alltså SVEN som kommer att dominera sportsidorna ett tag igen och då är ingen nyhet för liten om den populäre svensken.

...och så här ser hans nya landslagstrupp ut

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM