Mycket kamp i derbyt på Rambergsvallen

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Med en man mindre på planen i nästan en timme orkade inte Häcken stå emot Örgrytes offensiva spel.

Segern med 3-0 (2-0) innebär att Örgryte tog steget upp till andra plats i tabellen.

Foto: Peter Widing
Christian Hemberg blev matchens förste målskytt.

Mikael Göransson fick rött kort i den 35:e matchminuten. Efter en närkamp med Markus Johannesson sparkade Göransson mot Johannessons huvud när denne låg på marken. Domaren tvekade inte ta fram det röda kortet.

- Utvisningen var helt okej. Gör man en sådan eftersläng så ska det vara utvisning, sade Häckens tränare Torbjörn Nilsson efter matchen.

Med en man mindre på plan med det stressigt för Häcken och Örgryte kunde allt mer ta över spelet.

Annars var det Häcken som inledde matchen bäst och skapade några bra målchanser under den första kvarten.

- Då var Häcken mycket hetare än oss, och vi får vara glad att vi kunde hålla tätt där, sade Örgrytes tränare Erik Hamrén.

Örgryte tog över

Häcken offensiv kom dock snart av sig och initiativet gick över till Örgryte. Första målet kom i den 31:a minuten på ett inlägg från vänster. Pigge Christian Hemberg höll sig framme och nickade snyggt över Christoffer Källqvist i Häckens mål.

Bara fem minuter efter utvisningen av Mikael Göransson ökade Örgryte på till 2-0. Återigen var det ett inlägg från vänster som denna gång passerade målet ut till Martin Ulander vid bortre stolpen. Han spelade in bollen till en helt fristående Patrik Fredholm som bara hade att rulla bollen i mål.

- Där gjorde väl Christoffer sitt enda misstag under matchen. Han hade nog kunnat gå ut och ta bollen innan den kom till Ulander, sade Torbjörn Nilsson.

Två gånger Fredholm

Bara fem minuter in i andra halvleken gjorde Patrik Fredholm sitt andra och Örgrytes tredje mål. Förarbetet svarade högerbacken Mike Owusu för när han löpte och dribblade på kanten och tjusigt spelade in till Fredholm.

- Det är roligt när sådana saker lyckas, sade Erik Hamrén.

Efter att ha inlett säsongen bra har nu Häcken förlorat två matcher i rad.

- Vi är inte på topp just nu. Det känns som vi är inne i en formsvacka. Det gäller att snabbt ta sig ur den för att inte fastna i striden kring nedflyttningsstrecket, sade Torbjörn Nilsson.

Leif Brändström/TT