Oavgjort på Idrottsparken

SPORTBLADET

NORRKÖPING

Ett steg bakåt för Helsingborgs IF och ett steg framåt för IFK Norrköping. 1-1 (0-1) i måndagens fotbollsallsvenska möte på Idrottsparken var ett resultat med mersmak för östgötarna.

Målvakten Sven Anderssons storspel räddade en poäng till skåningarna.

Med fyra starka ingripanden höll Sven Andersson bollen borta från nätmaskorna, men vid ett tillfälle var även han chanslös. När det unga IFK-löftet Patrik Jönsson fick praktträff kunde HIF-målvakten bara beskåda hur bollen tog raka vägen upp i krysset. Det betydde 1-1 med 20 minuter kvar att spela.

- Kul för Patrik att få göra sitt första allsvenska mål, sade en imponerad hemmatränare, Tor-Arne Fredheim.

Han hade all anledning att vara belåten. Kanske inte så mycket för resultatet men desto mer för hur hans blåvita spelare agerade ute på planen.

- Vår bästa match här hemma den här säsongen. Anfallsinriktat med högt tempo där samtliga ville vara delaktiga i spelet, berömde Tor-Arne Fredheim.

Framförallt i den första halvleken vaskade hans manskap fram chanser på löpande band, men varje gång stod en viss herr Andersson i vägen.

- Sven var bra i dag, men det är han alltid, sade Helsingborgs tränare Nanne Bergstrand.

Han var tvärtemot Fredheim missnöjd med en poäng.

- Ett fall bakåt för vår del. De senaste matcherna har vi skapat många chanser, men den här gången lyckades vi inte alls, sade Bergstrand som ändå tyckte att hans lag höjde sig efter pausvilan.

Märkligt nog var det gästerna som ledde efter de första 45 minuterna. Alvaro Santos fälldes i straffområdet och Hans Eklund dundrade in den efterföljande straffen efter 23 minuters spel.

Det rättmätiga kvitteringsmålet kom men inte många hade protesterat om IFK Norrköping hade fått med sig alla tre poängen. Närmast ett segermål var Jonas Wallerstedt, vars skott rensades undan på mållinjen av starke mittbacken Jozo Matovac.

- Alla resultat är rättvisa så länge inte det andra laget gör mål, sade Bergstrand kort på presskonferensen.

Så sant, men den här gången var det trots allt skåningarna som borde vara mest nöjda med det oavgjorda resultatet.

TT