”De kan vinna Girot”

Svenske cyklisten har full koll på tävlingen – från tv-soffan: Trist att inte få vara med i år

SPORTBLADET

Han är den ende svensken som vunnit tre etapper i Giro D´Italia.

Men i år följer cyklisten Glenn Magnusson loppet på tv.

- Det känns lite trist, det är en tävling jag tycker mycket om, säger han.

Foto: REUTERS
Italienaren Dario Frigo tog över den rosa ledartröjan i går. Frigo är en av favoriterna till slutsegern. I dag fortsätter Giro D´Italia med den första viktiga spurtetappen.

Han bor i Italien, känner till loppet och har bra koll på killarna som gör upp om segern. Han hade gärna varit med själv, men eftersom hans belgiska stall Domo Framtrites satsar på Spanien runt och Tour de France får Glenn vila.

I går avgjordes den fjärde etappen, den första riktiga bergsetappen, och italienaren Dario Frigo tog över den rosa ledartröjan, trots att han föll och slutade på sjunde plats i etappen.

Den tidigare ledaren Rik Verbrugghe, Belgien, tappade mycket i de avslutande stigningarna och i mål hade han tappat två minuter. Etappen vanns av en annan italienare, Danilo Di Luca, tre sekunder före Frigo.

- Det har varit väldigt händelserikt hittills och mycket dåligt väder, när en av huvudfavoriterna, Casagrandes, vurpade och bröt blev fältet öppnare. Det har varit regnigt och det har ställt till det, säger Glenn.

Fortsätter med viktig etapp i dag

- Egentligen har inte vädret varit dåligt, men i södra Italien asfalterar de med en budgetvariant med ganska mycket olja i och lite regn räcker för att vägarna ska bli hala som is. Våra däck är inte riktigt gjorda för det.

I dag fortsätter Girot med den första riktiga spurtetappen.

- Många av dem som ser det som sin viktigare del såg bergsetappen som en vilodag.

När kan vi vänta oss ett tecken på hur utgången av tävlingen blir?

- Först i den tredje veckan, när det gått två veckor ser man vilka som visar tecken på svårigheter. De första två veckorna kan man kämpa vidare med lite god vilja.

Glenns fem guldfavoriter

Glenn Magnussons fem favoriter till segern i Girot:

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM