”Jobbet kommer att ta död på mig”

...men Svennis är beredd att ta risken

SPORTBLADET

LONDON

Det var dagen då Sven-Göran Eriksson var på riktigt prathumör och fick det att raspa rejält i de brittiska reporterblocken.

- Det här jobbet kan komma att döda mig en vacker dag. Det har nästan tagit livet av alla mina företrädare, så varför skulle det inte hända mig?

Foto: REUTERS
laddar inför nästa prövning Sven-Göran Eriksson talade ut inför media i går och avslöjade en hel del om det som det tidigare bara spekulerats kring. Här satsar Man United-spelarna Paul Scholes och Teddy Sheringham för en plats i startelvan.

Svennis valde att sjunga ut om sina känslor samma dag som Englands förre förbundskapten, Kevin Keegan, gjorde en överraskande comeback som ny manager för Manchester City.

Svennis: Jag älskar varje sekund

- Det gör mig glad att han är tillbaka. Jag har just läst boken om Englands alla förbundskaptener ("The Second Most Important Job In The Country") och inser att jobbet mer eller mindre tagit livet av dem allihop. Det samma kan hända mig. Varför skulle det inte göra det?

Svennis, med tre raka segrar som engelsk manager, sa dock att det är en risk han är beredd att ta - och att han älskar utmaningen.

- Jag skulle inte vilja byta ut det här mot någonting annat, det är som en drog.

- Jag älskar varje sekund. Det är ett underbart jobb, till och med när jag slår upp tidningen och får läsa att jag inte begriper fotboll, säger han.

På presskonferensen innan dagens träningslandskamp mot Mexiko erkände han också för första gången att han gjorde ett stort misstag när han stannade kvar för länge i Lazio.

- Jag erbjöds jobbet av FA den 30 oktober och började inte förrän i februari.

- Det var dumt av mig att inte säga upp mig omedelbart. Det var svårt att hantera situationen och jag tappade i förtroende hos flera av Lazios spelare. Ett klart misstag.

I gengäld fick han beröm av Mexikos förbundskapten Enrique Meza, som sa:

- Englands landslag var inget allvarligt hot förrän Eriksson kom. Han är en mycket bra coach.

- Han har förändrat allt till det bättre för dem.

Tidningen The Sun tar idag ett nytt grepp om David Beckhams mohikanfrisyr och låter tränarlegenden Brian Clough komma till tals:

"Om jag vore Eriksson skulle jag inte släppa ut en lagkapten på plan som ser ut som en ligist. Jag skulle nog inte låta honom spela över huvudtaget. Detta är en skam och en skandal för engelsk fotboll".

Beckham från start - trots frissan

Svennis säger dock att han inte bryr sig.

Han spelar som väntat med Beckham till höger på mittfältet, sätter ett litet frågetecken för Steven Gerrards skadeläge och planerar att använda Liverpools tre anfallsstjärnor Michael Owen, Robbie Fowler och Emile Heskey (vänster mittfältare) från start.

Peter Wennman