Hartley: Det krävs ett mirakel

Foppas tränare vill dämpa förhoppningarna

SPORTBLADET

DENVER (TT-AFP)

Colorado har hoppats.

Peter Forsberg har längtat.

Men Bob Hartley avslutade spekulationerna.

- Det krävs ett mirakel för att Forsberg ska kunna spela i finalen, säger Coloradocoachen.

Natten mot söndag börjar drömfinalen mellan NHL:s två bästa ishockeylag - Colorado Avalanche och New Jersey Devils. Det är första gången på tolv år som de två toppseedade lagen möts i Stanley Cup-finalen.

Men Colorado kommer att sakna sin bäste spelare.

Hartley avfärdar spel

Den 10 maj fick Peter Forsberg akut operera bort sin mjälte. Men hans rehabilitering har gått oväntat snabbt och tidigare i veckan öppnade Colorados läkare David Mellman en dörr lite på glänt vad gäller ''Foppas'' chanser att spela finalen.

Men den dörren stängde Hartley resolut igen på fredagen.

- Han brinner för att komma tillbaka. Men man måste inse fakta och använda sunt förnuft. Peter Forsberg kommer inte att avgöra några matcher åt oss, sade Hartley.

- Vi uppskattar hans stöd i omklädningsrummet, men vi måste vända oss till andra spelare och hoppas att de ska ersätta Peter.

Och för att göra det krävs en kollektiv laginsats.

- Att ersätta Peter Forsberg med en enda person är omöjligt.

Hejduk körde full

En av de som ska dra det tyngsta lasset för att ersätta Forsberg är Milan Hejduk, som har gjort flest poäng av alla i slutspelet (sju mål och 13 assist på 16 matcher).

Men även Hejduk har fått annat än ishockey att tänka på. Samma dag som Forsberg opererades för sin spruckna mjälte åkte tjecken fast för fortkörning och rattfylleri, det avslöjar nu en radiokanal i Denver.

Hejduk greps och fick följa med till polisstationen. Han släpptes dock samma kväll.

''Jag har insett vilket misstag jag gjort och jag har redan lärt mig saker av det. Jag tyckte att jag var i form för att köra utan att förstå att det var emot lagen'', säger Hejduk i ett pressmeddelande.

Colorado Avalanche har hittills valt att inte kommentera det inträffade.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM