Koch före Hjorth på USA-touren

SPORTBLADET

CORNING, NEW YORK (TT)

Efter sex andraplatser kom fullträffen. Carin Koch blev den åttonde svenskan som vunnit på damernas USA-tour i golf efter en förnämlig 66-rond som avslutning i Corning, New York, på söndagen.

Maria Hjorth såg till att det blev en svensk dubbelseger - och kommande vecka väntar US Open.

Foto: AP
Carin Koch njuter av segern.

Det var med sin jämnhet som Carin Koch tog sin första seger på LPGA-touren. Och med sin förmåga att ändå vara som bäst när det gäller.

Koch låg trea inför fjärde och sista rundan, och visste att hon måste göra en topprond för att kunna vinna. Och efter serien 68-67-69 avslutade hon med 66 slag, sex under par. Fyra birdies och en eagle bäddade för segern. Skotskan Mhairi McKay, som ledde efter tre rundor, var fyra slag sämre och till slut två bakom Carin Kochs 270, 18 under par.

Maria Hjort tog sig också i fatt McKay, men inte förbi. Hon var med en 69:a tre under par på söndagen.

McKay tappade segern på näst sista hålet. Då gjorde hon sig skyldig till en dubbelbogey och det hjälpte inte att hon avslutade med en birdie.

Koch och Hjorth visade med sitt spel i Corning att de är i storform inför US Open, majorn som börjar på torsdag i Southern Pines, North Carolina.

Tidernas mest framgångsrika svenska och årets suverän i damgolfen, Annika Sörenstam, föredrog att stå över tävlingen i Corning för att ladda inför US Open.