Tillbaka - efter 8 månader

Valsarnas Stefan Dannö: Det var nervöst och svårt att åka

1 av 2
ÄNTLIGEN DAGS FÖR COMEBACK Stefan Dannö har tvingats vila åtta månader från speedwayen eftersom han inte klarade alkotestet vid Polen-VM. Men i går var han tillbaka - och ledde sitt Valsarna till seger över Masarna i elitserien.
SPORTBLADET

Comebacken började illa.

Men Stefan Dannö växte ju längre matchen led.

Och Valsarna kunde till slut vinna mot Masarna med 51-45.

- Efter paus var det helt okej, säger Stefan Dannö, 31.

Ingen speedway på åtta månader.

Straffet blev hårt när Stefan Dannö inte klarade alkotesten vid VM i Polen förra året. Men i går kväll, hemma mot Masarna, gjorde Valsarnas stjärna comeback. Hans första elitseriematch för säsongen kunde dock börjat bättre.

"Det var svårt att åka"

- Det var nervöst och samtidigt hittade jag inte alls rätt inställningar på mina cyklar. Det var svårt att åka trots att banan här i Hagfors normalt är lättåkt, kommenterar Stefan.

Men Dannö kom snart in i matchen. Totalt tog han fem poäng och en bonuspoäng, och Valsarna besegrade till slut Masarna med 51-45.

- Efter paus var det okej. Jag hade bara tränat ett 30-tal varv innan denna tävling.

På grund av avstängningen missade Dannö både årets VM-serie och kvalet till nästa års. Samt de fyra första elitseriematcherna.

Tiden har varit jobbig för Dannö. Och han har inte bestämt sig hur det blir i framtiden.

- Vi får se. Först vill jag känna mig för i svenska elitserien. Det finns utländska klubbar som har visat intresse men jag ligger lågt en tid. Numera har jag också ett heltidsarbete att sköta, säger han.

Men i går visade Stefan Dannö var skåpet skulle stå. Och tack vare segern ligger Valsarna nu på fjärde plats i elitserien, som toppas av Smederna.

(Sportbladet-TT)