Låt oss slippa vita elefanter i Sverige...

SPORTBLADET

Jag antar att det är klarlagt nu att varken Stockholm, Gränna, Göteborg, Malmö eller nån annan svensk ort kommer att ens få söka OS inom sex, sju hundra år.

Kanske bäst så.

I Sydney håller man fortfarande på att betalar sura pengar för sitt OS.

Låt oss

slippa vita

elefanter i Sverige...

Det finns ju många sätt att räkna när det gäller vad ett OS kostar eller vad vissa tjänat på evenemanget.

Just nu funderar man på det i Sydney.

Lätt euforiska över alla intryck skriver tidningarna fortfarande spaltmil om OS-känslan och en signerad t-shirt från stavhopparstjärnan Tatiana Grigorieva kan fortfarande ge stora summor om man kan bevisa att hon faktiskt b u r i t och svettats i den.

Men just när de trodde att de betalat alla räkningar där den lokala regeringen i NSW i Sydney pungade ut med sura nio miljarder (!) så upptäckte nån häromdagen att det kommit in n y a räkningar på 480 miljoner pix. Bara så där. Nån kanske öppnade en låst byrålåda.

Och nu undrar många om det nånsin kommer att bli ett slut på alla räkningar, alla skattehöjningar, alla problem.

En död stad

Häromdagen tillsattes en ny myndighet som fått i uppgift att göra nåt vettigt av hela OS-området. Mycket talar nämligen för att det är på väg att bli en så kallad Vit elefant - en död stad där bara spöken trängs och där de som kommer dit på besök går och nynnar på nån gammal OS-ramsa eller sjunger "Memories and elefants are playing in the band..." eller hur det nu var John Fogerty sjöng.

Själv gick jag i dag runt i det som skulle bli Stockholms OS-stad och det är en enorm byggarbetsplats där man just spelat in Liza Marklunds OS-bok. Men annars verkar inte en människa tänka på OS eller vita elefanter där.

Kanske bäst så.

AIK Hockey var det enda laget i elitserien som gick med förlust senaste säsongen. Tjänade Myran och Frasse Tyson så himla mycket...?

Någon borde göra en sociologisk studie över hur det gått med Martina Hingis expojkvänners karriärer efter dumpningen...

Dags för en debatt snart om problemet med att ledarsidorna i svensk press nästan bara skriver om manliga politiker?

Undrar om problemet varit lika enkelt om den dopningsmisstänkte svensken varit en n y c k e l s p e l a r e i landslaget. Hade det inte funnits kryphål då?

Undrar om vi nån gång får veta alla turerna i maktkampen inom Difs styrelse om trasslet med Djurgården Hockey och Anschutz.

Skulle ha blivit en tuff match för samtliga förhandlare att gå hem och förklara att det inte hade blivit några tv-sändningar från dam-EM i sommar. Gissar att tv kunde fått rättigheterna gratis om de velat...?

Tänk om det här blir Erica Johanssons år...

Undrar om det hjälper Yksels sak när han säger saker som "Nu är det Italien vi pratar om. Saker och ting fungerar inte så snabbt där nere..." Mitt intryck är att italienare är rätt känsliga också...

Lasse Anrell

ARTIKELN HANDLAR OM