"Ni behöver inte längre plågas av klubbmästerskap i långsparkning"

SPORTBLADET

Så börjar ångesten så sakta släppa" En mörk vecka går mot sitt slut, medan skönhetens lärjungar åter börjar sträcka på sig. Detta var veckan då tristessens tyranner åter lyckades besegra skönheten. Med ett spel lika vackert som statyn på Masthuggstorget och med en tur som skulle få vem som helst att lämna i en lottorad, lyckades de åter peta in två bollar på lika många chanser.

Under tiden fortsätter skönhetens lärjungar att sprida sitt evangelium, det glada budskapet om att det finns en ljus framtid med offensiv och teknisk fotboll! Bröder i alliansen! Låt oss lyfta av ert ok och öppna era ögon! Ni behöver inte längre plågas av klubbmästerskap i långsparkning med stor boll, av statiskt spel där materialet ska underordna sig kollektivet, där förmågan att krympa ytor belönas mer än skapandet av dem. Feskarbröder och fångar i tristessen, portarna står på vid gavel: Välkomna ut i friheten!

I dag är det åter en viktig dag för svenska landslaget där Slovakien står för motståndet.

I nuläget är det för våra förbundskaptener oklart vem som ska dela platsen bredvid Henke i anfallet.

För mig är det en självklarhet; Marcus Allbäck, Sveriges mest underskattade spelare (åtminstone hos ledningen i landslaget).

Det är ett mysterium att Lars-Tommy inte har insett Mackans potential. Vad begär dom? Här har dom en lirare och tillika målgörare som inte bara lyckas göra mål i en inhemsk liga med skiftande kvalité, utan också i landslagssammanhang. Mackan har alla kvalitéer man kan begära: han gör sig hela tiden spelbar, är stark i luftrummet, har en bra bollmottagning, en gudabenådad teknik samt förmågan att hitta luckorna och sätta sina chanser.

En undersökning i Aftonbladet visar också att svenska folket delar den uppfattningen. Så, släng in Mackan från start och njut av en bekväm resa mot vm-slutspelet!

Mats Blom