”Svennis” segertåg fortsätter

SPORTBLADET

ATEN

Fem matcher.

Fem segrar.

Sven-Göran Eriksson är fortfarande obesegrad som förbundskapten för England.

Ett slumpmål av Paul Scholes och en otrolig frispark av David Beckham. Det var vad som behövdes för England att vinna den svåra bortamatchen mot Grekland i Aten.

Och vad som behövdes att Sven-Göran Eriksson fortfarande ska vara nationalhjälte i "fotbollens hemland". "Svennis" femfaldiga segerrad är den bästa start en engelsk förbundskapten fått genom tiderna.

Han har bringat ordning i det engelska landslaget - både på och utanför planen. Det har gett resultat i fem raka segrar.

Mot Grekland på onsdagskvällen dominerade engelsmännen den mållösa första halvleken.

I den 64.e minuten bröt Paul Scholes dödläget. Framspelad av Emelie Heskey - som "Svennis" använder som vänsterytter - petade Manchester United-mittfältaren in sitt 13:e landslagsmål i sin 35:e landskamp.

Lagkaptenen David Beckham fastställde slutresultatet i den 87:e minuten när han skickade in en fenomenal frispark från 25 meter.

Genom 2-0-segern har England nu tio poäng på fem matcher. Tyskland, som slog Albanien med 2-0, har 16 poäng på sex matcher.

England möter Tyskland på bortaplan i München den 1 september.

Seger där och grabben från Torsby i Värmland kan nog börja smaka på hur det skulle låta med ett "Sir" framför namnet. . .

TT-Reuters