Dopad igen?

200 poliser i dopnings- razzia - nya misstankar mot storstjärnan Pantani

SPORTBLADET

Giro d'Italia skakas av nya dopningsfall.

Det ledde till att 200 poliser i går utförde räder mot cyklisternas hotell i jakt på dopningspreparat.

Och återigen kastas misstankar mot superstjärnan Marco Pantani.

Hotellräderna är den största polisinsatsen mot dopning sedan den stora skandalen som skadade Tour de France för tre år sedan.

Polisen slog till mot Hotel Des Anglais där bland andra de stora stallen Telekom och Mercatone Uno fanns. Enligt ögonvittnen lämnade polisen hotellet tillsammans med storstjärnan Marco Pantanis personliga massör Roberto Pregnaloto och en väska innehållande misstänkt dopningsmaterial.

Ställde inte upp

Enligt rapporter från Mercato Uno-stallet startar Pantani förmodligen inte på den 18:e etappen eftersom han plötsligt drabbats av influensa.

Dopningsräderna kom samma dag som tävlingen råkat ut för två nya dopningsfall. Fransmannen Pascal Herve och italienaren Riccardo Forconi misstänks båda ha använt epo.

Och det är inte första gången som Alexiastallets Herve, 36, nämns i samband med dopningsmisstankar. 1998 ingick Herve i det skandalomsusade Festinastallet som uteslöts ur Tour de France sedan det framkommit att stallet sysslat med systematisk dopning.

Använt epo

Forconi, klubbkamrat med Michael "Roddarn" Andersson och storstjärnan Marco Pantani i det italienska stallet Mercatone Uno, kom inte heller han till start på den 17:e etappen. Forconi ska ha testat positivt för epo efter prologen till girot.

TT-Sportbladet