”Hur kan det bli så här?”

Krajnc stoppad av domstolen

SPORTBLADET

I går förbjöd dansk domstol Armand Krajnc att boxas på lördag i Köpenhamn.

Men i dag kommer han förmodligen att väga in för match mot kenyanen Ashira Oure.

Anledningen: invägningen är klockan 15 och först klockan 16 får svenken besked på om hans överklagande av domen gått igenom.

För den redan hårt prövade Landskronaboxaren blir invägningen i så fall rena tortyren. In i det sista har han förberett sig på den match som skulle ge honom en nystart i karriären men som med stor sannolikhet aldrig blir av.

- Det har varit en helvetesvecka. Telefon dygnet runt. Motståndaren har jag inte ens tänkt på. Jag är helt fucked up. Jag orkar inte mer, sa Armand Krajnc i går kväll.

Han har trott att det skulle gå att bryta kontraktet med sitt tyska boxningsstall Universum, men tyskarna slog tillbaka med oanad kraft för att tvinga kvar honom. Detta trots att Armand Krajnc avsagt sig sin världsmästartitel i mellanvikt hos WBO.

Har varit försiktig och kollat allt

Krajnc har litat på sina rådgivare Daniel Wessfeldt, Fred Armstrong och Mogens Palle.

- De lovade allt och nu sitter jag här. Jag har varit väldigt försiktig och kontrollerat på alla håll. Och ändå åker jag dit. Helt sanslöst. Jag har många bollar i luften och tycker att jag har haft koll på läget. Hur fan kan det bli så här?

Var det ett misstag att bryta med Universum?

- Det var inget misstag. Jag kunde inte gå kvar på deras slavkontrakt till 2004. Det vore ju katastrof.

Var det förhastat att ställa upp i Köpenhamn?

- Allting var dubbelkollat med advokater och rådgivare. Alla sa att det var okej och nu sitter jag här. Är jag dum då, eller vad är det frågan om? Varför lovar Mogens Palle att det inte är några problem?

Avslås överklagandet hamnar Armand Krajnc i en situation då han får överväga att fortsätta i sitt tyska stall eller sluta att boxas.

- Jag har inte så stora förhoppningar. Det är djungelns lag, alla vill ha del av kakan. Blir det ingen match är det kört till 2004.

Stefan Alfelt