Paolo: Jag möter gärna Fredrik

Mellanvikt är klassen med ett svenskt triangeldrama

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Om Fredrik Alvarez vinner i kväll i Bröndbyhallen öppnas möjligheter till titelmatcher mellan tre svenska mellanvikare: Fredrik Alvarez, Armand Krajnc och Paolo Roberto.

- Jag möter gärna Fredrik för det är en kille som jag tycker om, säger Paolo Roberto från Budapest där han boxas i kväll.

Ordkriget mellan honom och Armand Krajnc, där boxarna närmast tävlade om att föro-lämpa varandra värst, höll på att leda fram till en riktig så kallad kassamatch men den sprack i sista stund.

"Jag tycker synd om honom"

- Att jag kallade Armand feg var egentligen inte allvarligt menat. Det var för att hetsa upp honom och få fighten. Däremot höll han mig på halster i åtta månader utan att ge mig chansen. Det har jag svårt att smälta, säger Paolo Roberto som inte vill frossa i Krajncs olycka:

- Att det runnit en hel del ont blod mellan Armand och mig må så vara, samtidigt är det snubbens levebröd.

- Jag tycker synd om Armand för att han lyssnat på fel personer. Hade han stannat i Universum hade han säkert gjort jättemycket pengar i slutändan.

Schism stoppar match?

Med tre svenska toppboxare i samma viktklass är det rimligt att förutspå en utmanarserie mellan dem - men så enkelt är det inte.

Paolo Roberto tillhör Tv 1000.

Ett tv-bolag som Fredrik Alvarez promotor Mogens Palle ligger i en djup schism med.

Tvingas tillbaka till Tyskland

Även om pengar i slutändan är det enda som räknas ska det bra mycket pengar till för att överbrygga de motsättningar som finns mellan Mogens Palle och Tv 1000:s ansvarige Steffen Tangstad.

Efter den för Palle förnedrande förlusten i dansk fogerätt med Armand Krajnc blir det naturligtvis även svårt att arrangera matcher mellan Fredrik Alvarez och Armand Krajnc.

Förmodligen tvingas nu Krajnc att gå tillbaka till sitt tyska stall hellre än att ge upp och kasta bort sin hittills bländande karriär med 24 raka segrar som obesegrat proffs.

Stefan Alfelt