"Jag behöver pengar till mat"

Armand Krajnc stoppades - nu går svensken mot en osäker framtid

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Armand Krajnc var världsmästare och hela världen låg öppen.

På bara några dagar har världen rasat samman.

- Jag måste träffa mina så kallade rådgivare och försöka lappa ihop mitt liv igen så gott det går, säger han till Sportbladet.

Det är en dämpad före detta världsmästare.

Han fick löfte om att det inte var någon risk att bryta med sitt tyska stall Universum.

Han fick rådet att lämna ifrån sig sin världsmästartitel för WBO.

Han litade på sina rådgivare och allt gick åt helvete.

Universum tvingade fram ett boxningsförbud i Danmark. Om Armand hade gått upp i ringen i kväll hade han blivit anhållen av dansk polis.

- Polisen skulle ta mig. Jag har väl inte mördat någon? säger Armand Krajnc.

Han lämnar Danmark utan att ha fått den nystart han hoppats på och nu går han mot en osäker framtid.

- Vi får kanske gå till rättegång i Tyskland för att häva kontraktet och vinna i den eller så får vi kanske förhandla med Universum. Jag vet ingenting längre. Jag gick miste om rätt stora summor när den här matchen sprack. Jag behöver pengar till mat, säger Armand Krajnc.

Blir pappa i höst

Hans sambo Maria Randowo väntar deras första barn till hösten.

Av flera tänkbara scenario ser det nu ut som Armand Krajncs bästa chans är att svälja stoltheten och gå tillbaka till Universum och acceptera matchen mot engelsmannen Harry Simon. En match som på sätt och vis är bakgrunden till den katastrof som nu drabbat Krajnc.

"Jag är utlämnad"

Harry Simon boxas för Frank Warrens engelska stall. Universum och Warren dominerar WBO-organisationen och för Warren är det intressant att Simon vinner det världsmästarbälte som Krajnc har avsagt sig i mellanvikt.

Därför är det fullt möjligt att WBO ger tillbaka VM-titeln till Armand Krajnc mot löfte om att han ställer upp på ett titelförsvar mot Harry Simon som är en världsboxare av absolut toppklass. Matchen är daterad till 7 juli i Manchester men kan sannolikt flyttas till september.

- Kanske måste det bli en match mot Simon men det är på bortaplan. Går den tiden ut förlorar jag. Leder jag efter sex ronder stoppar dom matchen och säger att jag är skakad. Jag är utlämnad just nu och jag vet inte vad jag ska göra, säger Armand Krajnc.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM