Fredrik Alvarez knockad för första gången

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Titelmatchen för Fredrik Alvarez slutade i golvet. Kenyanen Evans Oure Ashira var en för svår motståndare för svensken som låg medvetslös vid repen efter 2,50 i den elfte ronden.

Efter fyra minuter hjälptes han upp och leddes ut till omklädningsrummet.

Där stängdes dörren med orden "här är stängt för i natt".

Det var 26-årige Fredrik Alvarez proffsmatch nummer 42 och hans fjärde förlust. Men det var första gången som han blev knockad. Vid två tidigare tillfällen, mot riktigt bra motstånd har Alvarez förlorat på teknisk knock-out. Domaren har stoppat matchen.

Det borde nog domaren Erkki Meronen från Finland gjort i Bröndbyhallen på lördagskvällen.

Redan efter sju ronder av tolv stod det klart att svensken inte skulle klara sig tiden ut. Men han stod tappert upp, och förlorade massor av kraft. Efter skurar av slag i de flesta av ronderna vacklade han ut i ringhörnan när gonggongen gick.

I den elfte tog det slut. Blodig i ansiktet, utan förmåga att hålla garden uppe, fick Fredrik Alvarez ta emot en stenhård vänster upper-cut som kenyanen följde upp med en höger.

Det såg otäckt ut. Svensken stöp i golvet medvetslös. Illa misshandlad, helt borta från omvärlden.

Kenyanen är en skolad, mycket bra boxare som boxades i OS i Atlanta 1996.

Han skulle egentligen ha mött svensken Armand Krajnc, men när det tyska boxningsstallet Universum gick till en dansk rätt och påtalade att Krajnc brutit sitt kontrakt blev det boxningsförbud för Kranjc.

Budet från stall Mogens Palle att ta matchen gick till Fredrik Alvarez, som tränat en månad för en åttaronders match mot förmodat enklare motstånd.

Svensken klarade av att boxas jämt i de två första ronderna, men sedan blev han en lätt match för kenyanen.

Fredrik Alvarez är ingen teknisk stilboxare utan går på kraft. Han kallas för Tyson och vill göra slut på matcherna snabbt. Men kenyanen blockerade lätt Alvarez slag.

Paolo Roberto som också boxas i mellanvikt, vann en match i en annan gala i Budapest på lördagskvällen.

Efter sin seger sade Roberto att han nu är beredd att möta Fredrik Alvarez.

Frågan är om Alvarez kan och vill ta en sådan match. Hans karriär verkar osäker efter den ruggiga knocken i Bröndby.

Bo Harmby/TT