”Jag vill inte sluta på det här viset”

Alvarez vill tillbaka - trots den fruktansvärda knocken i Köpenhamn

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Fredrik Alvarez fick nästan en chock när han såg tidningarna dagen efter den fruktansvärda knocken i lördagens VM-match.

- Otroligt att jag kan känna mig helt frisk igen. Det ser ganska grymt ut på bilderna, säger han.

Sportbladet i går.

I går förmiddag fick han lämna Glostrups sjukhus där han undersöktes och fick stanna över natten för observation efter knockoutförlusten i Bröndbyhallen.

Kenyanen Ashira Oure dominerade matchen fullständigt och träffade med mängder av hårda slag innan det definitivt tog slut 2.50 in i elfte ronden.

- Han var väldigt bra och boxades exakt rätt mot mig. Det var alla slag jag fick på tinningarna och ett par som tog hårt på hakan som gjorde att det gick som det gick. Jag var rejält skadad ett par gånger redan före knocken, säger Fredrik Alvarez.

Tredje gången han blev utboxad

Det var tredje gången som Fredrik blev totalt utboxad i en titelfight. Sugarboy Malinga och Andrej Sjalikov var lika överlägsna som Oure, som egentligen skulle ha mött Armand Krajnc om IBA-titeln och WBA internationals titel i mellanvikt.

När danska tingsrätten, på tyska stall Universums begäran, stoppade Krajnc från att boxas i Danmark accepterade Alvarez med minimal betänketid i fredags att ta över den dubbla titelmatchen. Titlar som kunde bli en genväg till de riktigt stora matcherna.

- Jag tog den utan att veta någonting om motståndaren. En ren chansning.

"Jag känner mig i bra skick"

Sättet som Alvarez förlorat de tre titelmatcherna på väcker naturligtvis frågan om det är värt att fortsätta i den farliga bransch som proffsboxning är.

- Självklart måste man fråga sig det när det går på det här viset. Huvudsaken är att jag känner mig i bra skick. Det kunde gått mycket illa. Jag har trots allt haft tur.

Några tankar på att lägga av har han inte.

I går flög han direkt från Köpenhamn till Italien där han ska stanna hos släktingar i Cosenza resten av sommaren.

- Skippade en vecka som jag hade tänkt vara hemma i Sverige. Nu vilar jag i Italien i stället och börjar sen träna upp mig där nere. Jag vill inte sluta på det här viset, säger Fredrik Alvarez.

Han är bara 26 år men vägen till nya titelmatcher är lång.

Den måste få bli lång för nu är det viktigaste att inte matcha för hårt och för ofta.

Först framåt oktober kan det bli aktuellt med en ny match i Danmark.

Tredje förlusten i en titelmatch

Stefan Alfelt