Magnusson får inte köra Tour de France

Svensken i storform - ändå ställer stallet över honom

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Cykelproffset Glenn Magnusson är i storform och nämns nu med respekt inför Tour de France.

Det är bara ett problem - svensken får inte köra tävlingen.

Foto: peter kjellerås
PETAD Glenn Magnusson vann poängtävlingen i det franska loppet Dauphiné Libéré - ändå ställer hans holländska stall Farm Frites över svensken i Tour de France.

Medan Postgirot pågick hemma i Sverige svarade Glenn Magnusson för en stark insats på det franska etapploppet Dauphiné Libéré, en av de viktigaste uppladdningstävlingarna inför Tour de France.

Genom två tredjeplatser, en sjätteplats och dessutom framskjutna placeringar vid många spurtpriser vann Magnusson poängtävlingen.

Satsar på Spanien Runt

- Jag är lycklig som ett barn. En framgång av den här kalibern har jag längtat efter i två år, sade han efter målgång.

Helsidesartiklar i franska tidningar spekulerar nu om att Magnusson i Tour de France kommer att bli den främsta utmanaren till de fem senaste årens vinnare av poängtävlingen, tysken Erik Zabel. Men det kommer inte bli någon kamp mellan Zabel och Magnusson - svensken är nämligen inte uttagen att köra Tour de France av hans holländska proffsstall Farm Frites.

- Det är inte mycket att göra åt det. Jag är glad för denna framgång och ser fram emot att få tävla i Spanien Runt i stället, där jag siktar på minst en etappseger, säger han.

Den närmaste tiden koncentrerar sig Magnusson på SM som körs i Kopparberg med herrarnas tempo den 28 juni och linjeloppet 1 juli.

- Jag skulle gärna vilja åka i mästartröjan det närmaste året.

TT