Nytt svenskt boxningbråk

Kranjc: Nu kommer Roberto inte undan

SPORTBLADET

Proffsboxaren Armand Kranjc har gått tillbaka till sitt tyska stall Universum.

I morgon presenterar de kommande motståndare - bland annat Paolo Roberto.

- Nu kommer han inte undan, säger Kranjc.

- Inte en chans att jag ställer upp. Det kan han glömma, säger Roberto.

Ni hör själva.

Svensk boxnings mest färgstarka namn är inte överens - och har väl egentligen aldrig varit det heller.

Den planerade prestigematchen har flyttats fram två gånger, ställts in lika många och boxarna har förolämpat varandra offentligt.

Till och med mer än vad som annars är brukligt inom sporten.

- Ja, det finns en gräns hur mycket man kan ta. Lite förolämpningar hör till inom boxningen, men han gick för långt när han garvade åt mig i tv och sa att jag inte var någon riktig boxare, säger Roberto.

Bäst i landet

- Men jag har inte hört ett ord om matchen. Han kan glömma att jag ställer upp. De försöker bara provocera mig så jag blir arg.

Armand Kranjc är mer säker på sin sak.

Han bara ska möta Paolo - allra helst redan i september.

- Nu är det slutsnackat. Det gäller inte pengarna eller något bälte, nu är det äran. Han kommer aldrig att få bättre betalt än så här, säger han.

Det var i slutet av juni som Kranjc gick tillbaka till sitt tyska stall Universum efter att ha lämnat dem ett par månader tidigare. På torsdagen kommer de till Stockholm för en presskonferens, där de ska presentera hans kommande motståndare och berätta om det "nu äntligen kommer att kunna avgöras vem som är Sveriges bäste proffsboxare", som det står i kallelsen.

Allt ändrar sig

Paolo Roberto blir, minst sagt, förvånad när han hör talas om den.

- Va? Jag borde väl ha hört något om jag ska boxas, eller hur? Och han har ingen titel så det är bara han som tjänar på en match mot mig, säger Roberto.

Kranjc svenska agent Daniel Wessfeldt låter förstå att han inte heller är helt medveten om vad som är på gång.

- Jag vet inte så mycket mer jag heller, det är Universum som kallar till presskonferens och då kommer de att berätta vad som gäller, säger Wessfeldt.

- Boxning är boxning, det uppstår alltid sådana här problem när det är så många inblandade. Saker ändrar sig från dag till dag.

Paolo Roberto är i alla fall säker på sin sak - i alla fall i dag.

Han tänker inte boxas, särskilt inte redan om två månader.

- September kan han ändå glömma, då gifter sig min kusin och då blir jag arvlös om jag skulle missa bröllopet. Han (Kranjc) kan glömma att jag ställer upp, säger Roberto.

Räkna med fortsättning i morgon.

Niclas Johansson/TT