Stormatcher blir alltid av

Stefan Alfelt om matchen mellan Krajnc och Roberto

SPORTBLADET

Jag skulle bli förvånad om vi i dag inte får beskedet att Armand Krajnc ska möta Paolo Roberto någon gång i höst i en professionell boxningsmatch.

I går hävdade Paolo Roberto att det var en omöjlighet. I dag håller Armand Krajnc nygamla stall Universums ägare en presskonferens i Stockholm.

Ge mig en enda anledning till varför tyska profithungrande miljonärer skulle ta sig till Sverige om det inte är för att annonsera den enda riktigt intressanta möjliga svenskmatchen.

De stora matcherna blir alltid av i boxning.

Så är det bara.

Ärekränkning flera gånger om

Det kan strula på tusen vis på vägen, men till slut står de som alla vill se mot varandra öga mot öga med bar överkropp i en fyrkantig ring.

Därför dyker säkert ett tv-bolag upp som garanterar "drömmatchen".

En drömmatch som blivit en drömmatch på klassiskt boxningsvis, det vill säga via förolämpande munhuggning som förts på en nivå som åtminstone snuddat vid åtalbar ärekränkning flera gånger om.

Armand Krajnc var med rätta trött på sin livegenhet hos Universum där stallet kan förlänga hans kontrakt tills han dör, men utbrytningsförsöket slutade i kaos.

Tillbaka i Universum

Krajnc som ville boxas för danske promotorn Mogens Palle stoppades på begäran från Universum av dansk domstol. Nu när Armand Krajnc är tillbaka i Tyskland vet han inte ens om han är världsmästare längre.

Han sa upp sin WBO-titel i mellanvikt när han skulle gå till Palle, men Universum anser att det är stallet som måste säga upp titeln och WBO funderar.

Vilket faktiskt är skit samma eftersom turbulensen nitat fast namnet Armand Krajnc i fler svenskars medvetande än någon av hans raka högrar har gjort.

"Vem bryr sig om varför"

Krajnc har blivit ett stort namn i en ny marknad och det är därför som de belevade och beräknande tyskarna nu kommer till Sverige för att sälja sin vara.

För oss som vill se matchen Krajnc-Roberto är det bara att stoppa pekfingrarna i öronen och hålla för ögonen och sen inte ta bort dem igen förrän kombattanterna står i ringen.

Frågor som hur, när, vem, hur mycket och varför är inget man behöver bry sig om när det handlar om proffsboxning.

Stefan Alfelt