Idrottarnas kommentarer till OS-beslutet

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Världens friidrottselit är i Oslo för Golden Leaguegalan. Här är några friidrottsstjärnors reaktioner på beslutet att tilldela Peking sommar-OS 2008.

Marion Jones, USA, sprintlöpning och längdhopp:

- Tittar man världen runt så har alla större städer problem med de mänskliga rättigheterna. Det är orättvist att säga att Peking är den enda. Jag har varit i Kina, dock inte i Peking, och min plan är att OS 2008 ska vara mitt sista, oavsett värdstad. Dessutom är maten bra i Kina, säger Jones.

Kajsa Bergqvist, Sverige, höjdhopp:

- Jag har inte läst på om de olika kandidatstäderna, men OS i Peking kan kanske hjälpa den demokratiska processen i Kina och lägga ett tryck på regeringen. Men vi idrottare är inte politiska experter. Inte ens de experter som finns kan svara på hur lämpligt det är, och då kan man inte begära att vi idrottare ska kunna göra det. Det ligger dessutom sju år framåt i tiden, nu fokuserar vi på det som händer den här säsongen, säger Bergqvist.

Ato Boldon, Trinidad Tobago, 100 m:

- Varje land har problem med de mänskliga rättigheterna, det är inte unikt för Kina. Det enda jag vet helt säkert är att jag inte kommer att vara med då. Jag vill inte tro att den enda gåva Gud gett mig är friidrott. Annars har jag inga kommentarer om OS 2008, säger Boldon.

TT