Kajsa satsar högt på Stockholms stadion

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Kajsa Bergqvist är numera ett namn för Golden League-galorna.

Men det finns viktigare saker här i idrottslivet.

DN-galan till exempel.

- DN-galan är den viktigaste tävlingen för mig förutom mästerskapen, säger den svenska höjdstjärnan inför tisdagens friidrottsgala på Stockholms stadion.

Att damhöjden finns med på GP-programmet i år har inneburit att Kajsa Bergqvist fått chansen att visa upp sig i de allra största galorna. Snäppet under Golden League finns DN-galan. Och det är där hon vill synas mest - förutom VM i Edmonton förstås.

- Här vill jag verkligen lyckas, säger Kajsa, som fick nöja sig med 1,93 i Oslo i den senaste Golden League-galan.

- Ingenstans har jag ett publikstöd som på Stadion. Jag har bara vunnit i DN-galan en gång, förra året, och satsar hårt på att göra det igen.

Benen lydde inte den 24-åriga stockholmskan på Bislett. Så morgonen efter blev det ett extra styrketräningspass för att få tillbaka explosiviteten. Den kan behövas på tisdagskvällen. DN-galan har samlat hela världseliten och startfältet i damernas höjd är till och med bättre än i Golden League-galorna.

- Ingen saknas, säger Kajsa Bergqvist. Ryskan Jelesina, som tog OS-guld i Sydney, som inte tävlat alls i år, finns också med.

Kajsa Bergqvist har nått två meter utomhus en gång i år, i polska Poznan den 8 juni. Stadionrekordet är 1,99. Det kanske måste förbättras om hon ska stå som segrare på tisdagen.

Efter DN-galan väntar ännu en "hemmatävling" för den 24-åriga stockholmskan. Hon har ju flyttat till Monaco och det är där som nästa Golden League-gala avgörs på fredag.

- Det blir som hemmaplan två gånger i rad, säger Kajsa. Men där nere vet nog folk inte vem jag är. Men det ska bli kul, jag tränar på Louis II-stadion men har aldrig tävlat där.

- Sen blir det bara en tävling till, London, innan jag börjar träna och ladda inför VM.

Peter Wikström/TT