VM-löpare i topp i O-ringen

SPORTBLADET

SIGTUNA

Två svenska VM-löpare springer O-ringen i Uppland. Efter två etapper leder de sammanlagt. Både Emma Engstrand och Mats Troeng vann den andra etappen i Östuna. För Engstrand var det andra raka triumfen, nu delade hon segern med Karin Hellman, Hakarpspojkarna.

Mats Troeng vann VM-testet över klassisk distans i överlägsen stil för två veckor sedan. Det var ingen enstaka lyckoträff för den unge Storvikslöparen. Efter två etapper leder han O-ringen sammanlagt, dessutom var han klart snabbast på den andra etappen, 2.15 före

Johan Ivarsson, Bäkkelaget, som avgjordes på tisdagen.

- Jag tror aldrig att jag sprungit så bra som jag gjorde på de första två tredjedelarna av dagens bana. Det var en otrolig känsla, säger Troeng.

Får han med sig den känslan till Tammerfors och kan det bli en VM-premiär att minnas för Troeng.

De svenska herrarna har inte nått några internationella framgångar under året, men kanske kan en löpare som Troeng överraska.

- Jag har inga direkta resultatmål. Jag vet hur tufft det är och hur bra de andra springer på ett VM. Jag siktar på att göra så bra jag kan så får vi se hur långt det räcker, förklarar Troeng.

Storformen

Emma Engstrand, Stora Tuna, vann ett världscuplopp i Japan förra våren och har stor kapacitet. Nu är Engstrand på väg tillbaka mot storformen

och tog på måndagen sin tredje seger på lika många dagar. Det var också hennes andra raka etappseger i O-ringen.

- Det här känns kanon inför VM. Att jag kunde orientera så här bra, när det är så här svårt, var precis det kvitto jag ville ha, säger Engstrand.

Emma delade etappsegern med Hakarpspojkarnas Karin Hellman, som gjorde en rejäl uppryckning jämfört med den första etappen.

Troeng lämnar nu O-ringen för att vila upp sig och ladda inför VM. Engstrand räknar med att springa även tredje etappen.

TT