Selakovic vill spela i Champions League

SPORTBLADET

MALMÖ

Typiskt brittiskt väder, molnigt, halvgrått, regn i luften.

- Solen skiner kanske över oss i morgon, säger Halmstads Stefan Selakovic dagen före kvalmatchen i Champions League mot Bohemian FC i Dublin.

Foto: Anders Deros
Stefan Selakovic vill förverkliga drömmen om spel i Champions League

Hela föreningen hoppas förstås att Bohemian inte skall bli en spärr på vägen till Champions League, som bulgariska Litek blev hösten 1998.

Nu vill HBK vidare, möta Anderlecht (om belgarna besegrar moldaviska Sherif vilket är troligt),och slutkvala in i slutspelet i Champions League där en hel del miljoner finns att ta hem.

HBK landade i Dublin på tisdagsförmiddagen och från hotellet Plantage Castle berättade Stefan Selakovic för TT om...

Formen:

- Den är uppåt efter de senaste allsvenska matcherna. Det känns bra med tre segrar på de senaste fem matcherna.

Humöret i gruppen:

- Bra, på topp.

Förväntningarna från HBK:s styrelse:

- Nej, dem känner vi inte, det är ganska lugnt från det hållet.

Egna förväntningar:

- De är i så fall större. Vi vill naturligtvis alla vinna och gå vidare och komma in i slutspelet. Det är en dröm som förverkligas om det blir så.

Bättre som lag nu

Stefan Selakovic har lägligt nog hittat målet igen och gjorde två mot Örebro i söndagens segermatch på Örjans vall. Han är ständigt aktuell - i landslagssammanhang, i alla rykten om kommande proffstillvaro i någon utländsk klubb.

När Halmstad försökte ta sig till Champions League 1998 (utslaget av Liteks med 0-2 borta och seger 2-1 hemma) var det Fredrik Ljungberg som märktes med sin intensitet och fotbollsskicklighet.

Då var inte Selakovic ordinarie.

- Jag gjorde ett inhopp på Örjans vall.

Är ni ett bättre lag nu?

- Ja, som lagenhet, fast det är svårt att jämföra. Förra gången var det mera individuellt, typ "Ljungan" som ville fixa allt själv, säger Stefan Selakovic.

De närmaste veckorna blir mycket intressanta och viktiga för HBK. Det börjar på onsdagskvällen kl 20.30 i Dublin. Returmatch om en vecka på Örjans vall.

Bo Harmby/TT