Tysk seger i dagens etapp

SPORTBLADET

Jens Voigt vann den sextonde etappen av Tour de France.

Lance Armstrong tog det lugnare i klungan, men behåller den gula ledartröjan.

Jens Voigt vann den sextonde etappen av Tour de France

Det var betydligt mer människor i publiken som var och tittade när cyklisterna i Tour de France kom i mål, än vad det vanligtvis bor i den lilla byn Sarran som var slutdestination på dagens etapp. I Sarran bor det endast 295 invånare och byn är en av de minsta orterna som Touren har som etappmål.

Mc Gee klappade igenom

Tysken Jens Voigt som cyklar för Credit Agricole och Bradley Mc Gee från Australien hade dragit ifrån klungan och var ensamma på upploppet då Voigt ryckte ifrån Mc Gee som inte hade något kvar att sätta emot.

Mc Gee klappade ihop totalt och han fick se Voigt susa i väg mot mållinjen utan att kunna göra någonting åt det.

Mc Gee kunde inte annat än att vara nöjd med en andraplats.

Voigt cyklade den 227,5 kilometer långa sträckan på fem timmar 27 minuter och 11 sekunder och Mc Gee kom i mål fem sekunder efter och ryssen Alexandre Botcharov kom i mål nära två minuter senare på en tredjeplats.

Bradley Mc Gee fick sedan hjälpas av banan efter målgången på grund av att han var helt slutkörd.

Amerikanen Lance Armstrong tog det lugnt i klungan om kom i mål nästan en halvtimma efter Voigt och behåller den gula ledaretröjan, vilken han sammanlagt (i alla Tour de France-tävlingar) har burit i 30 dagar fram till i dag.

Armstrongs främsta rivaler befann sig också i klungan och dagens resultat påverkar inte nämnvärt toppen i den totala sammanställningen

Fyra cyklister till sjukhuset

Det blev åter en olycksdrabbad etapp, en klunga på cirka 20 cyklister vurpade när det var 35 kilometer kvar till mål, men de flesta kunde fortsätta loppet. Fyra cyklister fick dock avbryta loppet och uppsöka läkarvård. Tre av dem har brutit nyckelbenet.

Kvar är nu 147 cyklister som ska ta sig till Paris.

Det är fyra etapper kvar innan den tre veckor långa tävlingen avslutas i Paris den 29 juli. Och Armstrong förväntas där ta sin tredje Tour de France-titel.

I morgon kör cyklisterna 194 kilometer från Brive-la-Gaillarde till Montlucon i centrala Frankrike.

Resultat

Heidi Silvander